Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Primarul de Variaş, nemulţumit de alocările bugetare! Birău critică şi faptul că bugetul pe anul în curs încă nu a fost aprobat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu un picior în PSD şi cu altul în Pro România, primarul comunei Variaş din judeţul Timiş se declară nemulţumit de discuţiile pe tema bugetului de la nivel naţional.

El spune că, în timp ce guvernanţii anunţă bani mai mulţi pentru primării, iar edilii se plâng de diminuarea sumelor alocate, adevărul este la mijoc.

CITEŞTE ŞI: Recent plecat din PSD Timiş, Adrian Pau vrea postul lui Călin Dobra! Ia în calcul o candidatură la Consiliul Judeţean

În Variaş, spre exemplu, bugetul va fi mai mare cu un milion de lei, însă cheltuielile cresc cu două milioane.

Totul după ce Guvernul a decis ca plata indemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap să se facă 100% din bugetul local. Asta în contextul în care, până acum doar 10% provenea de la bugetul local, iar 90%, de la bugetul de stat.

Astfel, per ansamblu, în loc să crească, bugetul comunei Variaş scade cu aproximativ un milion de lei.

“Bugetul primăriei Variaş creşte cu aproximativ un milion de lei,ca urmare a alocărilor de anul acesta. Dar, trebuie să menţionăm aici că se modifică şi partea de cheltuieli, în contextul în care partea socială se transferă către unităţile administrativ teritoriale, ceea ce înseamnă un cost dublu faţă de creşterea pe care o avem”, a declarat primarul comunei Variaş, Nicu Birău.

CITEŞTE ŞI: Agenții economici, informați despre responsabilitățile în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor!

Edilul se declară nemulţumit şi de faptul că nu există un buget aprobat la nivel naţional, ceea ce duce la blocaje în teritoriu.

La ora actuală, primăriile au la dispoziţie doar 1/12 din bugetul anului trecut şi nici nu pot să încheie contracte pentru lucrări de infrastructură sau alte investiţii.

 

 

Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 16:29

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Brâncuşi, sărbătorit la Timişoara! Ce manifestări vor fi organizate cu această ocazie?

Brâncuşi, sărbătorit la Timişoara! Ce manifestări vor fi organizate cu această ocazie?

În fiecare an, la 19 februarie, se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, sărbătoare națională care amintește de data naşterii marelui sculptor român.

Detalii

De unii contestat, de Dobra, lăudat! Liderul CJT, extrem de mulțumit de proiectul de buget!

De unii contestat, de Dobra, lăudat! Liderul CJT, extrem de mulțumit de proiectul de buget!

Deși contestat vehement de mai mulți primari, președintele Consiliului Județean Timiș se declară extrem de mulțumit de proiectul de buget pe 2019!

Detalii

Judeţul Timiş, sufocat de gunoaie! Oamenii se pregătesc de proteste! Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dobra de situaţia disperată în care s-a ajuns

Judeţul Timiş, sufocat de gunoaie! Oamenii se pregătesc de proteste! Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dobra de situaţia disperată în care s-a ajuns

Este o situaţie fără precedent în judeţul Timiş, unde 46 de localităţi au ajuns sub asediul gunoaielor, după ce firma de salubritate nu a mai golit containerele de aproape o lună.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login