Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Primăria Timișoara ar putea primi până la sfârșitul anului vechile cinematografe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De ani buni Primăria Timișoara se chinuie să câștige dreptul asupra vechilor cinematografe din orașul de pe Bega!

Momentan de acestea se ocupă Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF), dar municipalitatea timișoreană este mai aproape ca niciodată de a întoarce în favoarea sa cărțile.

Primăria face noi pași în recuperarea  celor opt foste cinematografe ale Timișoarei: Studio, Timiș, Victoria, Unirea, Dacia, Fratelia, Freidorf și Arta. După ce a câștigat un proces în instanță, municipalitatea a somat RADEF să predea aceste imobile. Conform viceprimarului Dan Diaconu, în următoarele 14 zile ar trebui să se facă transferul.

Continuăm lupta pentru a reda comunității fostele cinematografe! Am vorbit despre asta mult timp, despre câtă nevoie are Timișoara de spatii culturale, de cinematograf de artă. Nepăsarea și uneori interesele, au dus în paragina aceste spatii. Studio, Timiș, Dacia și toate celelalte foste cinematografe se zbat fie în anonimat, fie fac, din când în când, obiectul intereselor imobiliare.Am ajuns în instanță pentru a prelua aceste spații și a le transforma în centre moderne pentru fiecare cartier, cinematografe de arta, spații utile comunității. Am reușit readucerea, tot în instanța, în patrimoniul public al Statului Roman a cinematografului Studio. Am bătut la ușile ministerului de câteva ori în această vara și iată ca luni a apărut în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgența care clarifică aceste aspecte. Practic RADEF local este obligat ca în termen de 10 zile de la notificare să predea aceste spații”, a explicat Dan Diaconu.

Conform Ordonanței de Urgență, dacă RADEF refuză în cotinuare să predea cinematografele, reprezentantul Ministerului Culturii va trebui să facă în cel mai scurt timp acest lucru. 

Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login