Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pot începe lucrările la Pasajul Solventul! A fost emisă autorizaţia de construcţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încep pregătirile pentru şantierul de la viitorul Pasaj Solventul, din Timişoara.

Pasajul Solventul este unul dintre proiectele strategice ale municipalității, făcând legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării, pe sub liniile de cale ferată. Această legătură este importantă pentru fluidizarea traficului, având în vedere că între cartierele Ronaț și Blașcovici și cartierul Iosefin singura traversare rutieră este la Pasajul Jiul.

CITEŞTE ŞI: Măsuri drastice, adoptate de CNSU! Ce se întâmplă cu petrecerile de Revelion și festivitățile de 1 Decembrie

Prin Pasajul Solventul va fi construită o linie de tramvai, amplasată pe axa drumului, care va face legătura între linia de tramvai de pe Calea Bogdăneștilor, aflată în curs de modernizare printr-un proiect pe fonduri europene, și o linie de tramvai nouă pe strada Gării.

"Este un pasaj de patru benzi (câte două pe sens) în continuarea străzii Bogdăneștilor, pe care o modernizăm acum, cu linii de tramvai, trotuare și piste de biciclete, care va trece pe sub 12 linii de cale ferată. Pasajul va continua cu un pod peste Bega despre care vă voi da vești în curând și va asigura mai apoi legătura cu strada Gării, închizând astfel Inelul IV de circulație pe partea de vest a orașului. Săptămâna viitoare constructorul va putea începe acțiunile de pregătire a șantierului, urmând ca în acest an să se lucreze, într-o primă fază, la relocarea utilităților", spune primarul Dominic Fritz.

Primăria speră să primească 127 de milioane de lei, din cele 132,2 milioane necesare investiţiei, din programul naţional Anghel Salingy.

CITEŞTE ŞI: A fost deschis Centrul de Studii Evreieşti şi Israeliene de la Universitatea de Vest din Timișoara!

Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 13:20

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login