Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Într-o scrisoare deschisă, el a anunţat că există pericolul ca Uniunea Europeană să retragă acest titlul din cauza lipsei de finanţare,de care se fac vinovate deopotrivă, autorităţile locale şi centrale.

CITEŞTE ŞI: Şi-a filmat moartea? Un tânăr s-a întins pe calea ferată şi a fost tăiat de tren! Avea telefonul pornit pe modul filmare

Suedezul explică faptul că Timişoara a primit acest titlu, în baza unui proiect amplu, care prevedea o serie de investiţii, care nu s-au mai concretizat.

„Realitatea stă în felul următor: Timişoara 2021 nu a primit niciodată o şansă rezonabilă pentru a se putea dezvolta în aşa fel încât să poată implementa un program cultural coeziv. Limitările financiare şi manevrele politice au blocat orice fază de pregătire, situaţie care ne-a permis să realizăm bucăţele din ceea ce era proiectat, atunci când am avut sporadica oportunitate de a reuşi să implementăm parte din ceea ce ne propusesem. Planurile noastre iniţiale se bazau pe promisiuni de finanţare, obiective ambiţioase şi programe de plată fireşti. După trei ani bugetari de la acordarea titulaturii, nu s-a creat nicio bază economică stabilă. Cuplate cu personalul insuficient şi lipsa fondurilor necesare implementării, planurile au devenit visuri”, a spus Chris Torch, în scrisoare deschisă.

Suedezul a mai precizat că problemele cele mai mari au apărut în ultima jumătate de an, când proiectul a întâmpinat piedici serioase.

În aceste condiţii, el este de părere că Timişoara este în pericolul de a pierde mult râvnitul titlu.

“Momentan există îngrijorarea reală că Uniunea Europeană va lua în calcul retragerea titlului acordat Timişoarei. (…) Comisia de Monitorizare a UE a fost şocată atunci când a trebuit să asculte explicaţiile confuze şi neconvingătoare legate de suma derizorie de fonduri acordată din suma totală promisă de către autorităţile publice Asociaţiei TM2021. Iar atunci când acele fonduri au existat, au fost făcute disponibile într-un mod haotic, niciodată la datele la care fuseseră promise, nerespectând angajamentele semnate", a mai arătat Chris Torch.

CITEŞTE ŞI: Avem motivarea judecătorilor, pentru arestul preventiv al ucigaşului de la Făget! Bărbatul îşi aminteşte doar parţial ce a făcut

Fostul coorodanator al echipei artistice arată cu degetul şi spre autorităţile locale din Timişoara, pe acre le acuză de o incompetenţă care a dus la blocarea în mod constant a activităţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană – 2021.

Chris Torch a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara 2021 Capitală Europeană a Culturii începând cu februarie 2017, iniţial din poziţia de director artistic, iar apoi de consultant. Înainte să vină la Timişoara, suedezul s-a ocupat de proiectul Rijeka - Capitală Culturală Europeană 2020.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Două orașe își unesc eforturile pentru promovarea   sustenabilității energetice a regiunii transfrontaliere

Două orașe își unesc eforturile pentru promovarea sustenabilității energetice a regiunii transfrontaliere

Primăria Timişoara continuă implementarea proiectului „Smart and Sustainable Energy Consumption”, în calitate de partener.

Detalii

Timişoara, în colaps privind noile construcţii! Arhitecţii trag un semnal de alarmă, cu privire la prelungirea vechiului PUG

Timişoara, în colaps privind noile construcţii! Arhitecţii trag un semnal de alarmă, cu privire la prelungirea vechiului PUG

Sunt aproape 10 ani de când se lucrează la noul Plan Urbanistic General al Timişoarei care ar trebui să reglementeze modul de dezvoltare a oraşului.

Detalii

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Deşi Primăria anunţă periodic acţiuni de deratizare şi dezinsecţie, timişorenii sunt dezamăgiţi de rezultate. Ţânţarii, rozătoarele şi alţi dăunători le crează în continuare probleme.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login