Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Patru proiecte din Timiș, printre care extinderea Urgențelor de la Spitalul Județean, realizate cu bani europeni! S-au parafat contractele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru contracte de finanțare, semnate astăzi la Timișoara.

Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean, reabilitarea și dotarea Grădiniței cu program normal Remetea Luncă (comuna Mănăștiur), înființarea unei grădinițe cu program prelungit la Moșnița Nouă și un proiect privind creșșterea mobilității urbane la Deta.Contractele au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, prezent astăzi la Timișoara și beneficiarii proiectelor.

CITEȘTE ȘI: Construcția unui nou stadion la Timișoara, blocată de primar și de Consiliul Local! Apelul ministrului Dezvoltării

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean va fi extinsă și dotată cu aparatură modernă. Echipamentele folosite în momentul de față de medicii de la urgențe este învechită și uzată iar prin proiect se urmărește achiziționarea de echipamente noi, mai performante care să asigure o eficiență crescută a actului medical. Totodată spațiul în care funcționează UPU va fi extins.

Suntem în postura de a beneficia de o investiție de 1,5 milioane de lei pentru a crea o unitate de primiri urgențe ultramodernă, după cum știți deservim întreg municipiul, județul și partea de vest a României, toate cazurile complicate ajung la noi, astfel că această investiție era absolut obligatorie necesară. Este vorba despre extindere, despre dotare cu aparatură medicală de ultimă generație, care pe lângă personalul de excepție al Spitalului Județea, sunt convins că va face din unitatea noastră de primiri urgențe una dintre cele mai moderne, dacă nu chiar cea mai modernă unitate de primiri urgențe. Avem condiții, avem personal, avem resurse, avem aparatură, avem dorință, avem voință. Sperăm să demarat cât mai repede lucrările, astfel încât să devină funcțională în cel mai sscurt timp cu putiință noua unitate de primiri urgențe”, a declarat managerul Spitalului Județean, Marius Craina.

ministru 1

Valoarea acestui proiect este de 6.700.260 de lei, adică 1,43 de milioane de euro.

Perioada de implemntere este de 42 de luni.

Comuna Mănăștiur va demara un proiect în localitatea Remetea Luncă, mai exact va reabilita și dota grădinița din sat. Va fi amenajată o sală nouă de ateliere și de joacă, dar și o sală festivă. Totodată vor fi achiziționate echipamente și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente tehnologice care să permită digitalizarea procesului de învățare. 

”Este vorba despre reabilitarea Grădiniței cu program normal din Remetea Luncă, nu este o sumă foare mare, dar este necesară. Noi am mai investit în grădiniță, dar cu banii pe care îi obținem din această finanțare reușim să o ducem la standardele actuale”, a declarat Ionel Curuți, primarul comunei Mănăștiur.

Valoarea proiectului este de peste 111.000 de euro, iar durata de implementare este de un an și trei luni.

ministru 7

În Moșnița Nouă va fi realizată o grădiniță nouă. Prin construirea acestei unități vor beneficia de servicii de educare un număr de aproximativ 80 de preșcolari. Totodată vor fi create opt noi posturi cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată.

Ne bucurăm pentru această finanțare, Moșnița cunoaște în ultima perioadă o mare dezvoltare și datorită acestui fapt am depus acest proiect pentru comuna noastră, pentru înființarea unei noi grădinițe cu program prelungit. E un beneficiu real pentru comunitate și așteptăm ca și celelalte proiecte depuse de noi să fie aprobate”, spune primarul din Moșnița Nouă, Florin Octavian Bucur.

Valoarea proiectului este de peste 600.000 de euro. Noua grădiniță ar urma să fie gata în trei ani și două luni, conform contractului.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Dezvoltării îi așteaptă pe Dobra și Robu la București pentru a ”rupe pisica” în ceea ce privește Sala Polivalentă

Primăria Deta a accesat un proiect privind îmbunătățirea infrastructurii printre creșterea mobilității urbane pentru străzile Mihai Viteazu și Revoluției din oraș. Principalul obiectiv este reducerea emisiilor de carbon și alte gaze cu efect de seră în Deta. În cadrul proiectului se vor realiza 5.706 mp de piste de biciclete și se vor amenaja spații verzi. Valoarea proiectului este de aproximativ 800.000 de euro.

Este un proiect important pentru două dintre cele mai lungi străzi din orașul Deta, este vorba despre mobilitate urbană, se vor construi piste de biciclete și svor fi reamenajate pațiile verzi pe aceste două artere. Valoarea proiectului este de aproximativ 800.000 de euro, din care comunitatea urbană din Deta va avea de câștigat în sensul că vor putea folosi mai mult bicicletele, și bineînțeles gazele de seră vor scădea ca și intensitate. Acest proiect va face legătura cu un alt proiect pe care îl derulăm în momentul de față, piața agroalimentară, pentru că pistele respective vor face legătura cu zona industrială și noua piață”, a declarat primarul orașului Deta, Petru Roman.

Durata de implementare a proiectului este de doi ani și cinci luni.

Valoarea totală a celor patru proiecte este de aproape 13,7 milioane de lei, adică aproximativ 3 milioane de euro.

Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2019 17:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login