Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Nu colectați gunoiul selectiv? ATENȚIE, se dau amenzi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociațiile de proprietari riscă amenzi usturătoare dacă nu colectează gunoiul selectiv! Mai multe sancțiuni au fost aplicate în ultimele zile.

Practic, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, împreună cu reprezentanți ai societății de salubrizare RETIM, au demarat, în urmă cu 10 zile, o amplă acțiune pe linia precolectării selective a deșeurilor, fiind vizate într-o primă fază asociațiile de proprietari din Timișoara.

Mai întâi, asociațiile au fost avertizate să colecteze selectiv, iar apoi s-a trecut la amenzi. Dacă în primă fază au fost verificate 115 asociații de locatari și proprietari, ulterior un număr de 20 s-au ales cu sancțiuni în valoare totală de 5500 de lei, pentru că nu au ținut cont de atenționările primite în prima parte a acțiunii.

„Cu ocazia verificărilor în teren efectuate de polițiștii locali împreună cu lucrătorii RETIM au mai fost aplicate în această perioadă și trei sancțiuni unor societăți comerciale de pe traseele verificare pentru lipsa contractului cu societatea de salubrizare”, au mai transmis polițiștii locali.

Potrivit HCL 371/2007 modificată, toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, sancțiunile ajungând și până la 2500 lei. Acțiunile comune continuă și în această perioadă.

Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2017 13:56

1 comentariu

  • costica

    Toata lumea da amenzi? oare cine se ocupa de oamenii strazii care bulibasesc containerele cu gunoi? cumva cei care dau amenzi?

    Raportează costica Vineri, 17 Februarie 2017 13:52 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login