Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noi măsuri restrictive! În Timişoara nu mai poţi ieşi din casă, după ora 20:00

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a adoptat noi restricţii, care sunt valabile în toată ţara, în funcţie de rata de infectare de la nivelul fiecărei localităţi.

Astfel, unde incidenţa este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, deplasarea este permisă numai până la ora 20:00, în zilele de weekend,

Acolo unde rata de infectare depăşeşte 7,5, măsură se aplică pe tot parcursul săptămânii.

CITEŞTE ŞI: Impact violent, la intrarea în Timişoara! 4 persoane, implicate în accident

La depăşirea incidenţţie de 4 cazuri la mia de locuitori, agenţii economici trebuie să îşi închidă activitatea la ora 18:00.

La atingerea aceluiaşi prag, sălile de sport sunt complet închise.

Iată lista completă a măsurilor adoptate de Guvern:

- Unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică) circulația va fi permisă doar până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisă până la orele 18.00.

- Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 toată săptămâna, iar activitatea operatorilor până la ora 18.00.

- Pentru noaptea de 27/28.03 măsura va fi extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru a participa la sărbătoarea Pesah.

- Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 - 02.00 pentru participarea la slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic.

- Pentru 1, 2 mai, Paștele Ortodox, reglementarea va apărea în următoarea hotătâre de guvern. Nu se pune însă discuția de a limita participarea la slujba de Înviere.

- Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie. Nu este inclus sportul de performanță.

 - Operatorii economici care nu respectă regulile vor fi închiși. Este vorba de un proiect în în primă lectură.

- Nu există interdicție de ieșire din localitate.

- Localitățile care sunt în carantină rămân în carantină.

- Se respectă HG. Când se ajunge la 4 la mie se convoacă Comitetul și apoi se aplică automat.

- Declarația este necesară după ora 20.00.

- Dacă incidența este sub 4 la mie se poate circula până la ora 22.00.

- A fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor.

- Modul de calcul al incidenței - Calculăm 14 zile începând cu a treia zi în urmă.

- Se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

CITEŞTE ŞI: Fritz se delimitează și nu prea, de consiliera acuzată că a trimis clienți falși la un restaurant, apoi a comandat un control

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login