Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Milioane de cutii cu lapte pentru elevi, pe punctul de a fi aruncate la gunoi, în timp ce spitalele cumpără pentru bolnavi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţie disperată pentru patronul firmei care a câştigat contractul de distribuire a laptelui în şcoli.

Cum unităţile de învăţământ s-au închis încă din luna martie, iar măsura s-a tot prelungit, fără a fi anunţată o dată certă pentru reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă, compania a rămas cu un stoc uriaş, nedistribuit.

CITEŞTE ŞI: Cruzime fără margini! Un tânăr a furat doi cai şi i-a ucis în cel mai înfiorător mod

În acest moment, în depozitul firmei Simultan, sunt aproximativ 3 milioane de cutii cu lapte, care în scurt timp expiră.

“Sunt stocuri foarte mari, atât la nivelul şcolilor cât şi la nivelul companiei, stocuri care au rămas blocate în momentul în care s-a declarat starea de urgenţă. Am făcut nenumărate solicitări şi scrise şi public, către ministerul Culturii, către Guvernul României, pentru a rezolva această problemă, pentru că avem semnale foarte clare conform cărora Comisia Europeană ne-a dat acordul să distribuit aceste produse spre alte categorii de beneficiari, cum ar fi centrele de bătrâni, centrele de copii, sau chiar spitalele care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Deşi există acceptul Comisiei Europene, pentru a schimba destinaţia laptelui, autorităţile din România nu a oferit niciun răspuns clar.

Dacă luarea unei de decizii în acest sens mai întârzie, laptele va ieşi din perioada de valabilitate şi trebuie aruncat.

“Nu este simplu, pentru că la acest moment, după trei luni de zile, Guvernul caută în continuare soluţii. Nu ştiu ce soluţii caută, în contextul în care, finanţatorul, Comisia Europeană, a dat acordul pentru a da aceste produse către alte categorii. Producătorul va ajunge în stituaţia de a arunca, de a distruge aceste produse, ceea înseamnă costuri suplimentare, în timp ce spitalele au costuri pentru a achiziţiona aceste produse”, a mai spus Dobra.

CITEŞTE ŞI: Ne pregătim pentru ce este mai rău! În Timiş a ajuns un spital mobil pentru bolnavii de coronavirus în stare critică

 

 

 

Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 12:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login