Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Linia de cale ferată dintre Voiteg și frontiera cu Serbia, intră în reabilitare! Județele Timiș și Caraș, partenere în proiect

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timișul și Carașul vor lucra pentru reabilitarea căii ferate Voiteg - Stamora Moravița - frontieră.

Acest tronsonul reprezintă practic o extensie în proiectul modernizării rutei Reșița - Timișoara

Acordul de parteneriat pentru dezvoltarea în comun de proiecte de transport și mobilitate semnat la finalul anului trecut între municipiile Reșița și Timișoara și consiliile județene Caraș-Severin și Timiș a fost actualizat, astăzi, prin extinderea unuia dintre cele mai importante proiecte.

Inițial, cele patru administrații s-au angajat să lucreze la reabilitarea căii ferate Reșița Sud - Bocșa - Timișoara. Ulterior încheierii Acordului, în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Transporturilor, s-a propus cuprinderea spre reabilitare/modernizare și a tronsonului de cale ferată Voiteg - Stamora Moravița - frontieră. Totodată, printr-o adresă transmisă de Minister către Primăria Municipiului Reșița se menționează cuprinderea proiectului în graficul de activități în vederea accelerării implementării acestuia.

Ne bucură deschiderea de care au dat dovadă reprezentanții Ministerului Transporturilor. Proiectul de reabilitare a căii ferate între Reșița, Timișoara și Stamora Moravița este extrem de complex și avem nevoie de angajamentul autorităților de la București. Dincolo de finanțarea acestuia, pe care o vom rezolva cel mai probabil prin fonduri europene, proiectul va presupune și depășirea unui <<munte>> de birocrație. Contextul actual, în care atât cele patru administrații locale, cât și cele centrale se concentrează pe accelerarea investițiilor publice, ne dă totuși speranța că nu vom zăbovi foarte mult printre hârtii”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Pe lângă acest proiect, acordul de parteneriat mai cuprinde modernizarea infrastructurii feroviare pentru implementarea soluției tip „train-tram” pe ruta Berzovia - Oravița - Anina. De asemenea, se acordă o importanță majoră și infrastructurii rutiere. Se dorește astfel construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia, Buziaș, Topolovățul Mare și A1. Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă - Buziaș (DJ 592), cât și modernizarea drumului interjudețean DJ 684, pe traseul DN 68A (Coșava) - Tomești - Luncanii de Sus - limită de județ CS - DN 68 (Voislova).

Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 14:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login