Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Legătură mai rapidă și sigură cu A1 pentru timișenii din zona Secaș! Un drum judeţean de balast și piatră a fost asfaltat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

drum cjt 1

Investiție importantă pentru nord-estul Timișului. Consiliul Județean a recepționat lucrarea de asfaltare a drumului dintre localitățile Crivobara și Vizma.

Anterior investiției, structura acestuia era din balast și piatră.

CITEŞTE ŞI: Paradă militară la Timişoara, de Ziua Națională a României! Vor putea participa doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală

Sectorul nou asfaltat își are originea în drumul județean DJ 609A, la intrarea în localitatea Crivobara dinspre localitatea Secaș, făcând legătura cu intravilanul localității Vizma, comuna Secaș. Drumul modernizat are o lungime de 4.4 km, iar valoarea contractului a fost de aproximativ 6.7 milioane lei inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul județului. În urma investiției, accesul timișenilor din zona Secaș la DN6 și A1 este mai facil.

Noi, în Timiș, avem una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, de aproape 1300 km. În proporție covârșitoare, acestea sunt asfaltate, însă mai avem zone unde se circulă pe drumuri de piatră. Îi asigurăm de timișenii care încă nu au asfalt că vom ajunge și la ei în localitate. Prioritizăm investițiile în funcție de impactul lor în comunitate, însă ne dorim să ajungem peste tot unde nu avem încă o infrastructură potrivită unui județ european”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Nica.

Pentru siguranța rutieră, în curbele periculoase și pe anumite zone cu risc crescut de accidente s-a montat parapet metalic. În plus, s-au realizat 12.10 km de marcaje rutiere și s-au amplasat indicatoare rutiere.

CITEŞTE ŞI: Copile puse să se dezbrace pe o reţea de socializare. Individul care le exploata le dădea alcool şi droguri

De asemenea, podețele existente, deteriorate, au fost demolate și înlocuite cu unele noi, s-au amenajat accesuri către locuințe, s-au decolmatat și reprofilat șanțurile existente, iar unde a fost necesar, acestea au fost demolate și reconstruite.

Garanția de bună execuție este de 36 luni.

Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 13:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login