Telefon: 0731 028 626

Contact: redac[email protected] | Publicitate: 0731 028 626

La Timișoara se construiește o nouă maternitate! Lucrările ar putea începe anul viitor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă maternitate va fi construită la Timișoara, iar lucrările efective ar putea începe în toamna lui 2019.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: O bătrână a ars de vie în propria casă! Cum s-a petrecut tragedia?

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul CJ Timiș, Călin Dobra, iar investiția va fi realizată din fonduri europene. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie din Szeged. 

La momentul semnării contractului de finanțare vom realiza Studiul de Fezabilitate. După realizarea Studiului de Fezabilitate va urma proiectarea și execuția, sperăm ca în anul 2019 să începem lucrările efectiv. Acest proiect s-a câștigat pe baza unei note conceptuale și a unui studiu de oportunitate. Studiul de fezabilitate pe care îl vom realiza ne va spune în continuare o perioadă în care se va realiza lucrarea”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

maternitate 5

Noua maternitate va fi construită pe o suprafață de 5.000 mp, în apropiere de Casa Austria.

Este de o importanță capitală pentru secția de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Noul amplasament va respecta toate normele europene. Noua maternitate respectă actuala structură a Maternității Bega. Am ținut neapărat ca viitoarea maternitate să includă și compartimentul de reproducere umană asistată, pentru că în 1995, la Maternitatea Bega din Timișoara s-a realizat prima fertilizare in vitro din România, a fost o premieră națională. Este o veste extraordinară pentru toate pacientele care ni se adresează, și, de asemenea, pentru întreg personalul medical”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

CITEȘTE ȘI: Polițiști înjurați și amenințați cu moartea, în plină stradă, de un recidivist! Au intervenit mascații

Valoarea proiectului se ridică la 12 milioane de euro.

Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 16:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login