Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Președintele CJT, Călin Dobra: Sunt zile în care decența și bunul simț trebuie să primeze! La ce se referă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra face apel la decență și la bun simț în această perioadă.

Liderul CJT se referă în primul rând la primarul Robu, care a lansat astăzi o serie de atacuri atât la adresa sa, cât și la fostul premier Sorin Grindeanu, dar și PSD, în general.Nicolae Robu este nemulțumit de faptul că din cauza social democraților sala polivalentă nu va fi construită lângă stadionul Dan Păltinișanu, pe terenul propus de municipalitate. Mai mult decât atât, edilul nu iși dorește ca stadionul să fie demolat, pentru a fi construit altul în locul său, ci îl vrea în administrația Primăriei.

Iată mai jos comunicatul integral transmis astăzi de primar:

Citind declarația din 11.12.2017, a președintelui CJT, Călin Dobra, prin care se afirmă că CJT va demola stadionul “Dan Păltinișanu” și va construi, în locul acestuia, un nou stadion, exprim următoarele puncte de vedere:

 1. Ca Primar al Timișoarei, am făcut diligențe pentru construirea unui nou stadion și a unei noi săli polivalente -una de circa 15000 de locuri- încă din 2012
 2. Între timp, în urma demersurilor mele, ambele obiective au ajuns înscrise în lista sinteză a investițiilor realizate de Guvern prin Compania Națională de Investiții (CNI)
 3. A trebuit să ajungă psd-istul Sorin Grindeanu Prim-ministru pentru ca locația excelentă propusă de mine pt sala polivalentă, în zona stadionului “Dan Păltinișanu”, locație agreată inițial cu entuziasm de specialiștii CNI, să fie respinsă de CNI, fără a se cere o altă locație în Timișoara și să se vorbească, în schimb, despre realizarea sălii în comuna Giroc, unde locuiește dl Sorin Grindeanu
 4. Am propus către CNI, pt polivalentă, din proprie inițiativă, o altă locație, pe Calea Torontalului, unde Primăria dispune de 93 ha de teren liber de orice sarcini. Nicio reacție de la CNI!
 5. În 25.09.2017, am primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, răspunsul atașat la un nou demers al meu -al n-lea!- privind noul stadion. Mi se reconfirmă că obiectivul se află pe lista sinteză a CNI aprobată cu Ordinul MDRAPFE nr. 3217/07.06.2017. Nimeni n-a vorbit, până ieri, despre Consiliul Județean în această ecuație, așa cum n-a vorbit nici în ecuația Sălii Polivalente până la iminența demarării ei! Peste tot în țară, stadioanele și sălile polivalente sunt ale Primăriilor, nicidecum ale Consiliilor Județene. Dar, dacă psd condiționează realizarea acestor obiective de darea lor către CJT, eu, DE DRAGUL TIMIȘOAREI, sunt dispus să fac ca Primăria să cedeze CJT teren excelent în Timișoara, cu această destinație: construirea de către CNI a noii săli polivalente și a noului stadion, cu înțelegerea că la finalizare cele două obiective se vor transfera Consiliului Județean. Nu emitem nicio pretenție pt Primărie! Important este ca în Timișoara să existe aceste obiective, așa cum există în toate orașele de prim rang ale țării și nu care instituție le are în posesie sau administrare. Iar politicul și orgoliile personale n-au ce căuta în acest domeniu!
 6. Mi-ar plăcea ca, în contrapartidă, CJT să transfere Primăriei stadionul “Dan Păltinișanu”, pt că ar fi păcat ca el să fie demolat, câtă vreme orașul duce lipsă atât de gravă de stadioane, iar el ar mai putea fi folosit ani buni în diverse scopuri (rugby, fotbal Liga 2, atletism). Primăria ar fi dispusă să investească în reabilitarea lui, inclusiv în amenajarea pistei de alergare și a altor facilități pt atletism. Și noi considerăm -aici suntem de acord cu dl Președinte CJT Călin Dobra- că investiții majore, de transformare a lui într-un stadion modern nu se justifică, soluția fiind construirea unui stadion completamente nou. 
 7. Sper că această atitudine pozitivă, constructivă, subordonată exclusiv binelui Timișoarei -și implicit județului și întregii regiuni- va fi împărtășită și de dl Președinte CJT Călin Dobra și că vom putea încheia, dincolo de tot ce ne desparte în plan politic -și, după trista experiență USL, ne va despărți întotdeauna!-, un pact de cooperare administrativă, în interesul comunităților noastre, comunități care au atâtea și atâtea așteptări de mai bine de la noi. Și că, urmare a acestui pact, Timișoara va ajunge să aibă și nouă sală polivalentă și nou stadion și centură auto ocolitoare și spital regional ș.a., ș.a”. 

Președintele Consiliului Județean Timiș consideră însă că nu este momentul pentru a răspunde atacurilor primarului Timișoarei, din respect pentru zilele de doliu naționale, decretate pentru Majestatea sa, Regele Mihai.

În aceste zile, România este în doliu, iar noi, românii, ne plângem Regele. Trăim clipe încărcate de o emoție aparte, pe care nici unul dintre noi nu am simțit-o vreodată, iar atmosfera este foarte apăsătoare. Sunt zile în care decența trebuie, mai mult decât oricând, să ne ghideze, zile în care bunul simț trebuie să își facă simțită prezența. Din păcate, unii nu se pot abține și refuză să arate respect pentru ceea ce se întâmplă acum în România. Nu voi răspunde niciunui atac și niciunei provocări, considerând că doliul național decretat pentru moartea Regelui Mihai trebuie păstrat aşa cum se cuvine”, spune Călin Dobra.

1 comentariu

 • John Pintea

  Domnule primar, profesor, va rugam sa desfiintati prin argumente raspunsul domnului Calin Dobra, reprezentantul PSD-ului in judetul nostru, PSD care nici macar la inmormantarea regelui Mihai I nu inceteaza sa defaimeze, nepermitand sa fie utilizata in timpul funeraliilor Coroana de otel originala!

  Raportează John Pintea Vineri, 15 Decembrie 2017 20:21 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login