Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Castelul Huniade rămâne închis! Se așteaptă o expertiză a lucrărilor făcute în ultimii 10 ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Epopeea de la Muzeul Banatului din Timișoara, continuă! Castelul Huniade rămâne în continuare închis și nu se știe cât timp va mai fi așa.

Lucrările la Castelul Huniade din Timișoara au început în urmă cu mai bine de 10 ani. Acum însă, lucrările la aripa de nord-vest, unde s-a intervenit în acest timp, ar trebui recepționate. Comisia care trebuie să recepționeze lucrarea, a spus că nu își pune parafa până atunci când investițiile făcute acolo nu vor fi expertizate de specialiști externi, pentru că există dubii în ceea ce privește calitatea lucrărilor executate.

Sunt direct interesată de identificarea unor surse de finanțare pentru a putea cât mai repede, dar acest cât mai repede este foarte relativ, aș spune eu în mod realist, ca până în anul 2021 să dăm acces publicului în Castelul Huniade. Partea de Nord-Vest, cea care a făcut obiectul lucrărilor care se realizează de 10 ani la Castelul Huniade, ar fi zona care s-ar finaliza cel mai repede, de principiu fiind realziată consolidarea acestei părții, ar trebui practc doar recondiționată și dat accept publicyului acolo pentru expoziții și acțiuni specifice ce se pot desfășura. În luna decembrie a anului 2016, constructorul ne-a notificat terminarea lucrărilor, conform legii noi am avut obligația ca în 15 zile să convocăm comisia. Au fost mici probleme, care au determinat o nouă convocare a comisiei în ianuarie. De la momentul acela și până în prezent comisia și-a desfășuruat lucrările și vă pot spune faptul că în linii mari, s-a decis de către majoritatea membrilor comisiei semnarea unui proces-verbal de amânare a recepției și efectuarea unei expertize, care, spun eu, este foarte binevenită, o expertiză care poate să ne facă o evaluare a lucrărilor executate în cei 10 ani”, spune Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.

Așadar, lucrarea nu va fi recepționată până când experții din exterior nu își vor da cu părerea cu privire la intervențiile ce s-au făcut de-a lungul timpului la Castel.

Suntem la finalul unor lucrări care se desfășoară de zece ani. Nu suntem detectivi particulari și nici nu vreau să invoc vreo culpă, dar constructorul cu proiectantul și dirigintele de șantier și reprezentantul tehnic al muzeului trebuiau să fie în acord și să reglementeze lucrurile în așa manieră încât comisia să aibă la dispoziție toată documentația aferentă și toate celelalte demersuri care trebuiau făcute pentru a fi în regulă. Nu s-a întâmplat lucrul acesta”, a mai spus Roxana Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Este o lucrare care a avut cel puțin patru proiecte. Au existat trei proiecte cu peste 18 dispoziții de șantier. Pentru lucrările de punere în siguranță la etajul doi, ceea ce a însemnat pericolul prăbușirii pentru etajul doi, a existat un proiect care a fost executat din aproape în aproape. Aici au apărut divergențele, având în vedere programul de control al calității, au apărut divergențe vizavi de procese verbale de calitate, de lucrări ascunse, la care proiectantul nu a fost prezent. Existând aceste dubii, comisia are dreptul să ceară expertiză”, a spus Angela Glăman, inspector superior Serviciul Strategii și managementul proiectelor – CJ Timiș.

Conform reprezentanților CJT, Castelul Huniade va fi cel mai probabil deschis în 2021, moment în care Timișoara devine capitală culturală europeană.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

[FOTO] Cum va arăta primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean, la Jimbolia?

[FOTO] Cum va arăta primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean, la Jimbolia?

Consiliul Județean a demarat procedurile pentru construirea primul bazin didactic de înot.

Detalii

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Primăria Timişoara caută dreptatea în instanţă, în ceea ce priveşte decizia celor de la Elba de a intrezice ca tramvaiele să întoarcă în zona gării, dat fiind că bucla de întoarcere este pe terenul lor.

Detalii

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login