Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Firma care a îngropat în gunoi, jumătate din judeţul Timiş, aproape de rezilierea contractului! Ce a cerut astăzi, preşedintele CJT?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt câteva luni bune de când 46 de localităţi din judeţul Timiş au probleme mari cu SC BraiCata SRL, care a câştigat licitaţia pentru serviciile de salubritate.

Necazurile au apărut în luna decembrie a anului trecut, când firma a început să îşi neglijeze contractul şi să nu mai ridice gunoiul decât sporadic.

Dacă pe timp de iarnă, oamenii din zonele afectate s-au mai descurcat, fiecare cum a putut, acum, când temperaturile cresc de la o zi la alta, toată lumea se teme de izbucnirea unei epidemii.

CITEŞTE ŞI: Teste gratuite de hepatita C, la Spitalul Județean! Campania demarează săptămâna viitoare

Ca atare, a venit momentul ca în sfârşit, preşedintele Consiliului Judeţean să intervină.

Călin Dobra le transmite autorităţilor din localităţile afectate să înceapă demersurile pentru rezilierea contractului.

“Solicit tuturor consiliilor locale să pună în aplicare decizia ADI de reziliere a contractelor cu SC BraiCata SRL, care colectează deșeurile de la populație din 2017, pentru că serviciile oferite nu mai respectă angajamentele luate la data semnării contractului, în urma desfășurării unei licitații publice. Populația nu are nicio vină că societatea și-a asumat angajamente nesustenabile, iar primăriile trebuie să înțelegă la rândul lor că trebuie să se solidarizeze și să ia măsuri de urgență pentru a ieși din acest impas. La rândul său, societatea care operează stațiile de transfer nu se poate deroga de responsabilitate și să refuze să mai primească deșeurile în stații deoarece are obligație contractuală de a asigura exploatarea în regim de continuitate și permanență a activității serviciului. Atrag atenția tuturor celor implicați că cetățenii județului au ajuns la capătul răbdării și baricadarea în spatele unor hârtii și chichițe avocățești nu îi va scăpa de furia oamenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CITEŞTE ŞI: Deputatul Adrian Pau îl atacă dur pe Robu, despre care spune că este ciuma şi un mic Dragnea, la nivel local!

Contractul de salubritate este încheiat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş, iar rezilierea nu poate fi făcută decât după parcurgerea mai multor etape.

Prima este aprobarea în Consiliul Director al Ascociaţiei, pas care a fost deja făcut.

Urmează adoptarea Hotărârilor Consiliilor Locale ale comunelor şi oraşelor afectate, apoi votarea deciziei, în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, după care aprobată în toate consiliile locale din zona respectivă.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau vrea să cumpere o maşină poate verifica istoricul acesteia, foarte simple.

Detalii

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Contractul cu finanţare europeană, în valoare de 180 de milioane de euro, semnat de Aquatim, rezolva problemele legate de reţeaua de apă şi canal din 45 de oraşe şi comune.

Detalii

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş se anunţă a fi cel puţin interesantă, pentru că Nistor Geană îşi va relua postul, care între timp a fost ocupat de Mariana Nagy.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login