Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Două intersecții de lângă Timișoara intră în reabilitare! Vezi AICI anunțul autorităților locale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două dintre cele mai circulate intersecții din apropierea Timișoarei vor intra în reabilitare. Banii vin de la Consiliul Județean Timiș. 

Este vorba despre intersecția între DJ 692A și DC 46, din Dudeștii Noi, dar și de cea dintre DJ 591C cu DN 59A din Săcălaz.

Totul va fi în vederea creșterii mobilității, dau asigurări autoritățile, care spun ca soluția găsită va duce la confort și siguranță în trafic. Soluția tehnică gasită este girația. 
Lucrările sunt efectuate în contextul în care CJ Timiș are în curs de asfaltare o nouă porțiune aminicenturii Timișoarei, formată din drumuri județene, legătură între Săcălaz și Dudeștii Noi,instituția preluând în acest sens un drum comunal care era la nivel de pământ înainte demodernizare. Reamenajarea intersecțiilor este necesară pentru maximizarea efectelor pozitive alenoii legături rutiere între cele două comune.

Consiliul Județean a aprobat în ultima ședință indicatorii tehnico-economici aferenți noilor girațiirezultați din studiile de fezabilitate, urmând ca în perioada imediat următoare să se achiziționezeserviciile de proiectare și execuție.

Am considerat că este absolut normal ca odată cu noua legătură dintre Săcălaz și Dudeștii Noi sărefacem și cele două intersecții intens circulate, pentru creșterea capacității lor și asigurarea unuigrad sporit de siguranță. Creăm astfel legături viabile pentru locuitorii comunelor periurbane, darși între drumuri naționale importante. Vom continua să acordăm o atenție sporită drumurilorjudețene, fie că vorbim de rețeaua din jurul Timișoarei sau de zone ale județului mai îndepărtate,a căror dezvoltare depinde de conexiunile cu centrele urbane”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Investiția pentru intersecția din Dudeștii Noi este estimată la peste 2.68 milioane lei, iar pentrucea de la Săcălaz la aproape 3.1 milioane lei, sumele incluzând TVA.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login