Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dispute în plenul CJ Timiş din cauza Spitalului CFR! Liberalii nu au votat un aviz de principiu până nu şi-a dat Robu acordul!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Discuţii contradictorii în plenul Consiliului Judeţean Timiş! Totul din cauza unui acord de principiu de preluare a Spitalului CFR.

CITEŞTE ŞI: Paul Mânzu, liderul reţelei de prostituţie din dosarul "Minore pentru VIP-uri" condamnat definitiv la închisoare! Este însă de negăsit

Discuţii contradictorii în plenul Consiliului Judeţean Timiş! Totul din cauza unui acord de principiu de preluare a Spitalului CFR.Ministerul Transporturilor a trimis o adresă către CJ Timiş să îşi exprime poziţia faţă de preluarea acestui spital. Astăzi în plen, conducerea Consiliului Judeţean a cerut un vot de oportunitate aleşilor judeţeni, şi de aici a pornit un întreg circ.Consilierul PSD, Dan Poenaru a explicat de ce este oportună preluarea unităţii spitaliceşti şi care ar fi planurile pe viitor.

Este un spital clinic universitar, este bază de învățământ pentru studenții de la Medicină. Se vehiculează ideea de a deveni privat. Nu am nimic împotriva privatizării, dar e bine să devină public. Spitalului Județean îi mai lipsesc vreo două secții pentru a deveni spital regional, care înseamnă bani în plus. Spitalul județean ar putea să devină spital regional prin preluarea spitalului CFR. Indiferent ce se întâmplă cu patrimoniul, banii pentru salarii vin de la CJAS, materialele sanitare vin de la CJAS, ministerul poate să facă achiziții de aparatură și să intervină cu reparații mari”, a spus doctorul Dan Poenaru, consilier județean PSD. 

Aceste explicaţii nu i-au convins însă pe liberali care au cerut amânarea răspunsului către minister. Nemulţumit, Titu Bojin i-a criticat dur pe liberalii din CJT, şi pe care i-a acuzat că din cauza lor Consiliul Judeţean a pierdut mai multe proiecte.

Să-l chemăm și pe Lae (n.r. Nicolae Robu) să facă parte din consiliul județean, pentru că, colegii de la PNL nu pot să voteze până nu le dă Lae aprobarea. Nu au primit încă telefonul de la Lae. Am rămas fără aeroport, singurul județ din țară unde aeroportul nu e al unui consiliu județean, pentru că l-a vrut și PrimăriaTimișoara. Parcă suntem copii, discutăm și ne certăm în permanență – nu facem sală polivalentă, nu facem stadion, dar dăm sute de milioane. Nu suntem oameni serioși să punem interesul județului. Am tot amânat proiecte pentru că trebuie două treimi. Dacă ministerul dă, sunteți convinși că nu dă astăzi, ce ne tot învârtim după deget să facem pe politicienii. Terminați, nu contest consultările cu Lae, dar faceți-le înainte de ședință, mai ales că sunt probleme care s-au discutat, că doar nu s-au făcut în subteran, în tunelele Timișoarei. Îi clădirea acolo, rămâne pe loc”, a spus Titu Bojin, consilier județean UNPR.

 Într-un final Călin Dobra a fost de acord cu cele cinci minute pauză, timp în care liberalii s-au consultat cu preşedintele lor de partid, Nicolae Robu, care a şi cerut să vorbească la telefon cu liderul CJT pentru a-i cere lămuriri suplimentare. Într-un final însă consilierii judeţeni şi-au dat votul de oportunitate în unanimitate.

CITEŞTE ŞI: Un bătrân de 80 de ani a dispărut fără urmă! Poliţia e pe urmele lui

Consiliul Judeţean a primit din partea Ministerului Transporturilor o adresă să ne exprimăm un punct de vedere privind oportunitatea preluării Spitalului CFR spre Consiliul Judeţean. Am chemat specialiştii la o discuţie, Spitalul Judeţeam, Direcţia de Sănătate Publică, specialiştii din cadrul comisiei de sănătate a CJT şi am ajuns la un numitor comun şi anume că este oportun să preluăm Spitalul CFR, să fie în strânsă legătură cu Spitalul Judeţean, având posibilitatea dezvoltării altor secţii care nu sunt existente la momentul acesta în cadrul Spitalului Judeţean. Am introdus discuţia şi în plenul CJT, au fost anumite dispute, neclarităţi dar mă bucur că până la urmă s-a dat un vot în unanimitate pentru preluarea Spitalului CFR.Grupul PNL a solicitat o pauză de cinci minute în care s-au consutat cu preşedintele oraganizaţiei PNL Timiş şi mi l-au dat şi mie la telefon să discut cu dânsul şi să-i explic foarte lar ceea ce înseamnă acest proiect. Mă bucur că a înţeles şi că rolul nostru este acela de a ne pune în slujba cetăţeanului”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 16:49

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login