Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dan Idolu, consilier local PSD: Robu să explice sumele pentru bugetele de salarii și apoi votăm proiectul de rectificare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima ședință a Consiliului Local Timișoara s-a încheiat din nou cu scandal.

Proiectul privind rectificarea bugetară i-a făcut pe social democrați să ceară socoteală edilului, pentru faptul că în proiect scria ceva, iar în raportul de specialitate, altceva.

CITEȘTE ȘI: Castelul Huniade, în continuare închis! Totuși, în 2021 ar putea fi deschisă publicului una din cele două aripi

Practic, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară pentru includerea unui împrumut de 101 milioane de lei în buget, ascundea și intentia municipalității de a aloca bani din acest împrumut pentru achitarea salariilor angajaților Primăriei și a instituțiilor din subordine. 

Mai exact PSD-iștii i-au spus primarului că ar fi trebuit făcute două proiecte, unul pentru creditul de la Colterm, iar altul pentru bugetele de salarii, pe care municipalitatea să și-l asume. Imediat după a început scandalul, pentru că edilul nici nu a vrut să audă de așa ceva.

La o ședință de îndată, de azi pe mâine, nu te aștepți să îți apară rectificare bugetului, mai ales când vezi că e vorba despre ceva ce ai votat în urmă cu o lună ești încredințat că lucrurile sunt în regulă și nu ai nimic de ascuns. Dar dacă proiectul de hotărâre se referă la altceva decât ceea ce scrie în documente și avizat juridic altceva decât e pe proiectul de hotărâre începi să-ți pui întrebări. Eu m-am gândit că e o greșeală, m-am dus la domnul primar în timpul ședinței și i-am spus că e o greșeală, ar trebui aici două proiecte de hotărâre, unul pentru Colterm și unul pentru bugetele de salarii. Nu a vrut să audă, a spus că nu se poate.  Eu am crezut că e o greșeală, că de lene nu s-au făcut două hotărâri. A început circ, acuze, amenințări și în momentul acela ne-am dat seama că e ceva de ascuns. Între timp m-am mai interesat, este vorba despre o greșeală premeditată care pleacă din ianuarie 2018, în care la fundamentarea bugetului, cu bună știință, premeditat și absolut ilegal se forțează artificial bugetul de venituri”, spune liderul de grup al consilierilor locali PSD, Dan Idolu.

Social democrații spun că dacă ar fi primit explicațiile necesare ar fi votat proiectul, iar acesta ar fi trecut, fără ca edilul să mai facă scandal și să-și amenințe colegii de partid care au lipsit că îi dă afară.

E un haos, trebuie organizat, trebuie disciplină și sigur că în Timișoara chiar s-a dovedit bună credință, la fel și la Consiliul Județean, dar nu poți să ne disprețuiești în halul acesta în care încerci să ne ascunzi niște lucruri și să încerci să forțezi în numele unei ”reclame comerciale” dezvoltăm Timișoara în forță. Votam proiectul, dar să ne fi spus adevărul, nu să spună ceva în proiectul de hotărâre și altceva în documentele anexe”, a mai spus Idolu.

CITEȘTE ȘI: Peste 700 de polițiști împânzesc județul în minivacanța de 1 Decembrie!

Acum, Primăria a anunțat dezbatere publică pe marginea acestui proiect, care va avea loc luni de la ora 12.00. În aceeași zi a fost convocată și o nouă ședință de Consiliu, pentru ca aleșii să-și de votul pe proiect.

Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2018 17:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login