Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Criteriile pentru acordarea locuințelor ANL vor fi actualizate! Ce modificări apar?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Criteriile de acordare a locuinţelor ANL vor fi modificate!

Consiliul Local Timișoara va dezbate, în următoarea ședință în plen, propunerea privind criteriile pentru alocarea locuințelor ANL pentru tineri și pentru specialiștii care lucrează în sănătate.

CITEŞTE ŞI: Scade presiunea de pe spitalele COVID! 11.000 de pacienţi internaţi şi 1.573 la terapie intensivă

Mai exact, se actualizează criteriile conform noilor modificări legislative, prin care se introduce un nou criteriu, venitul, iar pentru specialiștii în sănătate se elimină baremul care se referă la vârsta de 35 de ani.

Primăria Timișoara urmează să preia în administrare locuințele din blocul construit de Agenția Națională de Locuințe și să le repartizeze celor care au depus dosare. 

În baza criteriilor-cadru stabilite prin hotărâre de guvern, la finalul lunii octombrie, au fost elaborate două proiecte de hotărâre care vor fi supuse la vot în consiliul local. Un proiect prevede aprobarea criteriilor pentru alocarea locuințelor pentru tineri în general, iar celălalt prevede criteriile pentru specialiștii în sănătate. Persoanele care aplică pentru locuințele destinate tinerilor trebuie să fie majore și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care dețin o locuință sau a căror familie deține/a deținut o locuință în Timișoara”, transmit rerezentanţii Primăriei.

Criteriile cu punctaj ridicat pentru a stabili ordinea pe listă sunt: situația locativă actuală (chiriaș, tolerat în spațiu), suprafața locuibilă deținută, starea civilă, vechimea solicitantului, nivelul de studii, situații locative sau sociale deosebite, venitul mediu.

Criteriile cu punctaj scăzut sunt: numărul de persoane în întreținere și starea de sănătate actuală. Se aplică aceleași criterii de stabilire a ordinii pe liste, iar punctaj suplimentar se acordă în funcție de nivelul de specializare.

CITEŞTE ŞI: Emoţii mari, pentru absolvenţii UMF! A început examenul de rezidenţiat

Cele 30 de unități locative din blocul cu 6 etaje au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, pe strada Ion Ionescu de la Brad și sunt destinate specialiștilor în sănătate. 

Blocul are16 apartamente cu 2 camere și 14 apartamente cu 1 camerăÎn același cvartal va fi începută, în următorii ani, construcția altor noi blocuri cu apartamente pentru tineri.

Ultima modificare Luni, 22 Noiembrie 2021 12:22

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login