Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Contracte reziliate de primarul Dominic Fritz, pentru nerespectarea termenelor de execuție! Au fost depășite cu aproape trei ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractele de realizare a studiilor și proiectelor pentru două baze sportive din Timișoara, reziliate de primarul Dominic Fritz!

Edilul atrage atenția și spune că firmele contractante care nu-și îndeplinesc obligațiile față de Primărie, vor plăti pentru fiecare zi de întârziere, iar contractele pot fi chiar reziliate.

CITEȘTE ȘI: Noapte de foc pentru pompierii timișeni! Au fost solicitați să intervină pentru stingerea mai multor incendii

La fel s-a întâmplat și în cazul contractelor încheiate de Primărie pentru realizarea studiilor și proiectelor pentru bazele sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului. Dominic Fritz a reziliat contractele.

În cazul bazei din Calea Buziașului, contractul cu firma câștigătoare a licitației - Rheinbrucke SRL - a fost încheiat în 22 mai 2018, la un preț de 290.000 de lei, plus TVA. În cazul bazei de pe Calea Șagului, contractul a fost semnat pe 4 aprilie 2019, la un preț de 182.000 de lei, fără TVA, cu P.G.A. Markers SRL.

Ambele contracte prevedeau în prima fază realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile.

La aproape trei ani de la semnarea contractului pentru proiectarea bazei sportive din Calea Buziașului și la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru realizarea bazei sportive din Calea Șagului, firmele contractante nu și-au îndeplinit obligațiile din contracte, fapt constatat de Primărie care a decis rezilierea lor. Proiectanții au invocat chestiuni de forță majoră, legate de declanșarea stării de urgență, și, deși s-a încercat negocierea cu aceștia, au încălcat toate promisiunile făcute reprezentanților Primăriei Timișoara.

CITEȘTE ȘI: A zecea tranșă de vaccin Pfizer sosește mâine în țară! La Timișoara ajung 23.400 de doze

Direcția de Dezvoltare a propus fostei administrații încă din 1 octombrie 2020, rezilierea celor două contracte. Atunci, primarul, aflat pe picior de plecare, nu a avut tăria să facă acest lucru. O am eu. Și voi trata cu aceeași intransigență orice alte întârzieri nejustificate. Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în 4 luni să se întindă pe 3 ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 12:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login