Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Consiliul Județean primește de la UE, banii investiți în trei drumuri din Timiș! Este vorba despre 4,7 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Timiș a semnat astăzi contractul de finanțare, prin care primește practic înapoi banii investiți în trei drumuri județene.

CITEȘTE ȘI: CCIA Timiș lansează prima serie a cursului autorizat de responsabil protecția datelor cu caracter personal

Cele trei drumuri au fost deja reabilitate, însă acum există posibilitatea ca beneficiarul să poată recupera banii investiți. În aceste condiții, Consiliul Județean Timiș a depus cele trei proiecte în valoarea de peste 4,7 milioane de lei, care au fost și aprobate. 

Astăzi președinștele CJT a semnat contractul de finanțarea cu ADR Vest.

În luna iunie a acestui an a apărut această axă de proiecte de infrastructură rutieră, dându-ne posibilitatea să depunem aceste trei proietce pe fondrui europene, să revină în bugetul CJT în integralitate aproape, valoarea a proiectelor finanțate din bugetul propriu. Acum urmează să depunem cererea de rambursare, pentru că aceste proiecte au fost deja finalizate, s-a făcut recepția lucrărilor, iar după depunerea cererilor de rambursare, sperăm, anul acesta, să obținem la bugetul CJT suma care ne revine. Este un demers binevenit în ceea ce înseamnă absorbția de fonduri în anul 2018 șimă bucur că am reușit să facem acest  demers”, spune Călin Dobra, președintele CJ Timiș.  

Este o finanțare mai atipică, dar cred că este în folosul beneficiarilor, în ideea în care pe anumite axe, dorința de a grăbi absorbția pentru a putea atinge cifra de absorbție pe anul acesta pe componenta de drumuri, pe axa 6.1 s-au putut finanța restrospectiv proiecte care au fost deja începute sau fibalizate de către Consiliul Județean, pentru că ei sunt singurii beneficiari pe această componentă, la fel cum se înttâmplă pe zona de patrimoniu sau pe zona de mobilitate, unde practic proiectele se pot finanța și banii vore reintra în bugetul CJT putând fi redistribuiți către alte destinații”, spune directorul ADR Vest, Sorin Maxim.   

CITEȘTE ȘI: Castelul Huniade și Opera Națională din Timișoara, reabilitate de Ministerul Culturii!

Drumurile pentru care s-au primit banii înapoi sunt Șemlacu Mare - Ferendia, cu o lungime de 4,4 km, Hitiaș - Bacova cu o lungime de 8,5 km și Iohanesfeld - Ivanda cu o lungime de 6,7 km. Valoarea celor trei proiecte este de aproximativ 22 de milioane de lei, iar solicitările de rambursare din fonduri europene este de aproximativ 20 de milioane de lei.

Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 12:46

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Județul Timiș are un buget de 770 de milioane de lei în acest an, cu 32 de milioane de lei mai mult față de anul trecut.

Detalii

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Un proiect de aproape 15 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, este blocat din cauza unei contestaţii.

Detalii

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Fostul fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza îi invită pe toți președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe anul 2019.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login