Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Clinica de Balneologie din Timişoara intră în şantier! Se fac lucrări de peste 3 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost adjudecat contractul pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea şi  echiparea ambulatoriului de la Clinica de Balnologie din Timişoara.

La licitaţia lansată în noiembrie 2020, au fost înregistrate 4 oferte.

“Au fost parcurse etapele de evaluare, iar în urma comunicării rezultatelor a fost înregistrată o contestație în 31.03.2021, respinsă recent de Consiliul Național de Soluţionare a Contestaţiilor, în 26.04.2021 fiind comunicat câștigătorul contractului de execuție a lucrărilor: SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL. Urmează semnarea contractului, care are o valoare de 12.880.071 lei fără TVA, durata de execuție a lucrărilor fiind de 21 de luni”, anunţă Primăria Timişoara.

CITEŞTE ŞI: O nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase! RETIM și ADID Timiș anunţă că totul e gratuit

Spitalul, pentru care primăria s-a luptat ani de zile în instanță, pentru a rămâne în patrimoniul orașului, are două corpuri de clădire (A și B).

Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, cu regim de subsol (parțial) și parter, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.
Se vor realiza: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A; extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior; o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat și la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești.

Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. 

Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

În 10.09.2019  s-a semnat contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală este de 23,7 milioane de lei cu TVA inclus, valoarea totală eligibilă fiind de 10,6 milioane lei, iar termenul de finalizare este 31.10.2022.

CITEŞTE ŞI: Cruzime fără margini! Un tânăr îşi antrena câinii de vânătoare, pe animale vii

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 12:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login