Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

City-manager, pentru Timişoara! Matei Creiveanu a lăsat sectorul financiar-bancar internaţional, pentru administraţia publică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dominic Fritz a anunţat astăzi, numele noului administrator public al Timişoarei, pe care l-a ales din 307 candidaţi pentru acest post.

Este vorba despre Matei Creiveanu, care, din 2014 era directorul reprezentanței (România) HYPO NOE Landesbank für Niederösterreich und Wien AG (banca de dezvoltare a Landului Niederoesterreich din Austria, una dintre cele mai importante bănci austriece).

„L-am ales pe Matei pentru că are o dublă experiență: a lucrat timp de 18 ani în privat, în bănci,  dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică din Europa Central Răsăriteană, inclusiv din România. A inițiat și structurat finanțări municipale de peste 200 milioane de euro pentru municipii din România precum Oradea, Brașov, Iași, Craiova și a asistat municipalități în utilizarea finanțărilor nerambursabile din partea UE, împreună cu instrumente de datorie publică, pentru finanțarea unor investiții locale de anvergură, precum Parcul Industrial Oradea”, a explicat Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Descoperire de groază, după un apel la 112! Poliţiştii au găsit cadavrul unei femei, sub un pod

 Matei Creiveanu a implementat finanțări municipale de peste 300 milioane de euro pentru mari orașe din regiunea CEE, precum Ostrava (CZ), Varna (BG) sau Belgrad (SRB).

De asemenea s-a ocupat de  finanțări pe bază de proiect ale autorităților publice: Arena Ruse (BG) –10 milioane euro, Sava River Bridge Belgrade (SRB) –10 milioane euro, Cyprus Sports Organisation (CY) şi a structurat, finanțat și restructurat, proiecte în domeniul energiilor regenerabile

”Primăria trebuie să se întoarcă la misiunea ei de bază: fără proiecte scumpe și inutile, dar cu servicii de calitate. De la un punct încolo nu mai poti să schimbi calitatea din exterior, cu bani, cu consultanță, pentru că ceea ce face ca un proiect să se năruie sau să aibă succes este administrația.  Peste tot în centrul și sud-estul Europei, diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani. De la Praga la Sofia, municipalitățile au acces la finanțări rambursabile și nerambursabile aproape nelimitate. Diferența o face, de fiecare dată, calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică și, mai ales, calitatea liderilor din sectorul public.

Nu am întâlnit niciodată un proiect public de investiții meritoriu care să eșueze din lipsă de bani. Am întâlnit însă suficiente investiții, uneori finanțate chiar din fonduri europene, care s-au transformat în veritabili “elefanți albi”, zeci de milioane de euro cheltuite fără a obține vreun efect palpabil în calitatea vieții cetățenilor. Acolo unde orașe bogate eșuau din motive de incompetență și corupție, orașe mici sau periferice reușeau datorită câtorva specialiști bine pregătiți și etici”, spune Matei Creiveanu

CITEŞTE ŞI: Tânără lovită în plin, pe trecerea de pietoni! Şoferul vinovat, anchetat de poliţişti

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login