Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bani împărţiţi frăţeşte pentru toate primăriile din Timiş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşit de an primăriile din Timiş au primit bani, în urma rectificării bugetului de stat!

Astfel, în judeţ au ajuns peste 4,6 milioane de lei, iar fiecare dintre cele 99 de unităţi administrative din judeţ au primit sume egale. Banii le sunt de mare ajutor primăriilor, pentru că îşi pot încheia anul fără datorii.

Am luat decizia, la nivelul conducerii Consiliului Judeţean ca banii care ne-au fost distribuiţi în urma rectificării bugetului de stat să fie împărţiţi în mod egal la toate cele 99 de UAT-uri. Primarii pot folosi aceşti bani pentru plata arieratelor, pentru returnarea împrumuturilor pe care le-au făcut prin trezorerie, sau pot fi folosiţi pe programe de dezvoltare. Fiecărei primării îi revine suma de 47.000 de lei”, spune Roxana Iliescu, vicepreşedintele CJ Timiş. 

Aşadar, fiecare primărie a primit câte 47.0000 de lei. Înainte însă ca proiectul să treacă de votul aleşilor judeţeni, acesta a fost amendat de social democraţi care vor să redirecţioneze sume de bani către primăriile care au mai mare nevoie. Astfel trei localităţi vor primi bani mai puţini, sau chiar deloc.

Am propus, în urma discuţiilor avute cu grupul PSD în comun acord cu primarii, să luăm unele sume dintr-o parte şi să le dăm în alta. S-au repartizat sume în mod egal primăriilor, indiferent de culoarea politică, şi discutând cu primarii PSD s-a ajuns la înţelegerea de a lua de la Parţa suma de 27.000 de lei să o ducem la Şag, de la Dumbrăviţa să luăm suma de 14.000 să o ducem la Comloş, iar suma de 13.323 să o ducem la Sânandrei, iar de la Primăria Uivar, care are un excedent bugetar şi a renunţat la întreaga sumă să o ducem spre Primăria Lugoj, în mod special către Spitalul Municipal Lugoj, ţinând cont că este o situaţie delicată la spitalul de acolo. Primăriile spre care am redirecţionat bani au nevoie de sumele respective, să îşi plătească diferitele lucrări de investiţii care au fost derulate pe parcursul anului”, spune Călin Dobra, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD.

Şi liberalii au avut o propunere şi anume suma de bani care îi revine Timişoarei să fie alocată Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş.

Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:20

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login