Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anul podurilor, la Timișoara! Principalele NOI investiții pe care Primăria vrea să le facă în 2017

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timișoara pare să stea în 2017 sub semnul podurilor. Pe asta mizează specialiștii din Primărie atunci când vorbim de investiții necesare să înceapă de anul acesta.

Practic, autoritățile au publicat proiectul de buget pe anul în curs. Acesta este puțin mai mare ca cel din anul precedent, el fiind 1.398.630.060 lei. Vorbim astfel de o sumă mai mare de 300 milioane de euro, care va merge către funcționarea administrației locale, dar și către dezvoltarea ei. Practic, din acești bani, Primăria va plăti salariile angajaților, diferitețe ajutoare și indemnizații, va achita subențiile, dar se va ocupa și de dezvoltarea infrastructurii orașului, prin investiții.

În ceea ce privește marile noi investiții, analiștii din Primărie au considerat că prioritare ar fi podurile. Mai exact, anul acesta se dorește începerea demersurilor de reabilitare a Podului Eroilor, a Podului Ștefan cel Mare și a Pasarelei din Parcul Copiilor.

În plus, 2017 este și anul în care va începe construcția unui nou pod peste Bega, cel din zona Jiul. Dar și anul în care se speră că vor începe lucrările la Pasajul Solventul.

În ceea ce privește străzile care vor intra efectiv în lucru, Primăra a prevăzut bani pentru: str Edgar Quinet, str. Profesor Mircea Neamțu, str. Grigore Antipa, str. Grigore Alexandrescu și pentru drumul ce va face legătura cu localitatea Moșnița, cunoscut de oameni ca Drumul Boilor.
În plus, e bugetul din anul acesta sunt prevăzuți bani pentru asfaltarea străzilor de piatră cubică din Timișoara, dar și pentru proiectul de lărgire a străzii Lidia la patru benzi.

Proiectul de buget pe anul 2017 nu a fost încă aprobat. El va intra mâine în dezbatere publică, urmând ca ulterior să ajungă pe masa consilierilor locali.

 

Ultima modificare Marți, 28 Martie 2017 10:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login