Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Încep lucrările de extindere a Spitalului Victor Babeş din Timişoara! Vor fi ridicate noi corpuri de clădire

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara intră din nou în şantier, de această dată fiind vorba despre extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie.

Astăzi, amplasamentul a fost predat firmei care se ocupă de lucrări, iar termenul de finalizare a investiţiei este de doi ani.

CITEŞTE ŞI: Retim colectează deşeurile voluminoase, în cadrul unei noi campanii trimestriale în zona 1 Timiş!

Proiectul presupune o serie de lucrări de construire, precum și desființarea unor construcții auxiliare.

Astfel, în vederea edificării noului ansamblu au fost demolate mai multe corpuri de clădire a căror utilitate nu se mai regăsește în cadrul nevoilor actuale: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă.

“Regimul de înălțime va fi: Corp existent(P), Corp A(P+1E+Er.) și Corp B(P). Practic, se va face extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de boli infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă”, transmite Primăria Timişoara.

Corpul A, cu o suprafaţă totală de 1.772 mp, va avea: la parter - sală de așteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfață cu vizitatorii și bolnavii, zonă de cabinet investigații și tratament, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă, la etajul 1 - saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale, iar la etajul 2 - o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare.

Corpul B, cu o suprafaţă de 655 mp, cuprinde spații de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli şi sală de mese.

În ceea ce priveşte clădirea existentă (corp C2), cu o suprafaţă de 266,82 mp, aceasta va fi reabilitată complet.

CITEŞTE ŞI: Număr uriaş de infectări cu COVID-19! Aproape 800 de cazuri noi, pe teritoriul României

În cadrul noului ansamblu se vor construi un număr de 13 de saloane, 2 saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe de 50 de persoane,sală de curs 70 persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției este de  37.555.173 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare a lucărilor este 20 iulie 2022.

 

 

 

 

 

Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 15:31

1 comentariu

 • Nicolae Tanicui

  Scrisoare de Suflet in atentia Cititori Online Sursa de Vest

  Va multumesc din suflet pentru intelegerea dumneavoastra acordata in speranta daca puteti ajuta intr-un fel fie a transmite mai departe alaturi de cei dragi. Va multumesc de intelegerea dumneavoastra cat si colectivului din care faceti parte.

  Nicolae Tanicui

  Nicolae, tânărul din Craiova, pe care l-am cunoscut și despre care am scris anul trecut, are încă nevoie de sprijin pentru a-și face o analiză viremia ARN Delta. Mi-a spus că prețul este 370 lei.

  Am verificat și pe net acum. Pret 615,00 lei la synevo, în Capitală (https://www.synevo.ro/shop/arn-viral-hepatita-d-cantitativ/).

  Cine îl poate ajuta pe Nicolaescu Nicolae, il poate suna: 0746696892 sau vira bani în contul contul ING: RO90INGB0000999906582390

  Tratamente pe care trebuie sa le ia sunt 1). Esentiale Magne Forte 600mg 2). Arginina 1000 mg 3). Betaserc 4). Bilomag forte

  https://m.adevarul.ro/news/societate/strigatul-ajutor-unui-tanar-crescut-orfelinat-bolnav-cronic-vrea-loc-munca-1_5e00eed25163ec42714fdede/index.html


  Strigătul de ajutor al unui tânăr: Crescut la orfelinat şi bolnav cronic, vrea un loc de muncă 11
  23 Dec 2019 19:47:04 (Live: 2 cititori)
  Autor: Simona Chirciu
  Nicolae Ţănicui are nevoie de sprijinul nostru pentru a-şi găsi un loc de muncă. FOTO: Simona ChirciuNicolae Ţănicui are nevoie de sprijinul nostru pentru a-şi găsi un loc de muncă. FOTO: Simona Chirciu
  Nicolae Ţănicui are 38 de ani, o privire tristă, dar expresivă şi multă voinţă. Drama tânărului începe încă din copilărie, când a fost abandonat într-un orfelinat din Drobeta Turnu Severin, alături de cei trei fraţi ai săi, despre care nu mai ştie nimic. Deşi singur şi neajutorat, acesta a venit tocmai din Craiova în Capitală, pentru a cere sprijin: vrea şansa unui loc de muncă.


  Tânărul îşi strigă disperarea printr-un mesaj în care cere oricui îl poate ajuta, medicamente, mâncare sau haine. Unul dintre visurile lui este cel de a avea o cameră a sa şi un loc de muncă. Momentan, locuişte în Craiova, cu chirie şi munceşte cu ziua, pentru a-şi asigura ceva de mâncare şi o parte din medicamente. A venit cu trenul până în Bucureşti, pentru a cere sprijin, sperând că cineva îi va asculta cazul şi va găsi astfel, un loc de muncă.

  De când a fost alungat din centrul de plasament, Nicolae doarme pe unde apucă. Uneori i se mai permite să doarmă în autogări sau biserici. Cere cu disperare un loc de muncă, pentru că ţine la cinste şi corectitudine.

  Din păcate, din cauza unui accident suferit în copilărie, când trăia în orfelinat, nu îşi mai poate folosi braţul stâng pentru a ridica greutăţi. Cu toate acestea, poate presta diferite activităţi, atâta timp cât nu îi pun în pericol sănătatea. „De când am fost abandonat în orfelinat, mi-am petrecut o mare parte din copilărie în Centrul de Plasament nr. 5, Comuna Pătulele, Judeţul Mehedinţi, unde am dus o viaţă de calvar şi chinuri groaznice din partea copiilor mai mari, care mă băteau şi mă persecutau. Unii colegi mai mari m-au aruncat pe geam de la etajul 1 şi am căzut direct cu umărul pe ciment, am suferit o fractură de claviculă la umărul drept, am fost operat şi mi s-a introdus o tijă metalică pentru ca să nu îmi pierd braţul”, povesteşte Nicolae, care îşi doreşte să aibă altfel de sărbători anul acesta şi speră la o veste bună de Anul Nou: un loc de muncă.


  A vrut să devină militar: un vis frânt

  În 2005, după ce I s-a propus încetarea măsurii de plasament a solicitat Comisariatului Centrului Militar Judeţean Mehedinţi să realizeze stagiul militar pentru a putea rămâne în cadrul armatei. Aşa a ajuns la Spitalul Militar din Craiova, unde a fost depistat cu hepatită cronică de tip B, fiind clasat inapt pentru stagiul militar. „Am mers înainte cu boala fără ca cineva să mă ajute şi am trăiat 12 ani aşa, iar în 2017 am aflat că sunt purtătpr de virus hepatită cronică de tip B+D. Am tot căutat de munca, informând de la bun început că starea mea de sănătate nu pune în pericol viaţa persoanelor din jurul meu.”

  Nicoale are nevoie de acest loc de muncă pentru a îşi putea procura singur mâncare, medicamente şi îşi poată plăti o chirie.

  Totodată, tânărul are nevoie de tratament continuu pentru hepatită, care nu este compensat şi pe care nu şi-l permite deşi nu este foarte costisitor: 1) Lagosa Silimarina 150 mg, 2) Esentiale Forte 300 mg, 3) Magneziu şi Vitamina B6, 4) Omeprazol 20 mg, 5) Controloc 20 mg.

  FOTO: Simona Chirciu

  „Adesea, sunt judecat şi umilit de persoanele care nu pot înţelege confrutările majore şi cotidiene purtate de către o persoană lipsită de mijloace minime de existenţă. Dar viaţa şi educaţia, dar şi greutăţile vieţii, m-au învăţat să-mi câştig singur pâinea cu multă onestitate şi demnitate. În prezent, lucrez ocazaţional pe unde găsesc, iar câştigul meu este 40-50 lei, cât să-mi pot procura ceva hrană şi sunt mulţumit că nu deranjez pe nimeni”.

  Fiind întrebat despre ceilalţi fraţi şi părinţii lui, Nicolae spune că nu ştie nimic cu certitudine şi că pe doi dintre fraţii săi nu i-a cunoscut. Din ce auzise, doi dintre fraţi ar fi plecaţi în afară iar al treilea doarme pe străzi. Referitor la părinţi, tatăl lor ar fi decedat iar mama lor s-ar fi recăsătorit si ar fi plecat în străinătate.

  „Îmi doresc să am posibilitatea ca eu să îmi câştig singur existenţa, să nu fiu judecat de cei din jur. Îmi doresc să mă integrez în societate”.
  „Locuiesc pe unde pot, fie pe la mănăstiri, unde mai lucrez cu ziua ca să pot avea unde mă adăposti şi pentru a primi o masa caldă. Am încercat să mă angajez cu contract, ca să pot lucre opt ore pe zi dar din cauza problemei de sănătate nupot obţine aviz medical „Apt pentru muncă” din cauză că sunt sunt sub observaţie medicală - fac injecţie Pegasys (tratament pentru hepatita B), un falcon/săptămână.

  Cum îl putem spriji pe Nicolae

  Cine doreşte, îl poate ajuta pe Nicolae cu medicamente, haine sau hrană sau prin donarea unor sume de banuţi în contul ING: RO90INGB0000999906582390. Dacă aveţi vreo ofertă de muncă pentru el, îl puteţi apela la numărul de telefon 0744.142.718 sau la [email protected].

  Pentru haine şi încălţăminte: Măsura 47 la încălţăminte, mărime bluze/ pulovere - L sau XL şi 38 la pantaloni.

  „Îmi doresc să am posibilitatea ca eu să îmi câştig singur existenţa, să nu fiu judecat de cei din jur, îmi doresc să mă integrez în societate”.

  Adesea, sunt judecat şi umilit de persoanele care nu pot înţelege confrutările majore şi cotidiene purtate de către o persoană lipsită de mijloace minime de existenţă. Dar viaţa şi educaţia, dar şi greutăţile vieţii, m-au învăţat să-mi câştig singur pâinea cu multă onestitate şi demnitate. În prezent, lucrez ocazaţional pe unde găsesc, iar câştigul meu este 40-50 lei, cât să-mi pot procura ceva hrană şi sunt mulţumit că nu deranjez pe nimeni”.


  O serie de documente care atestă cele spuse de Nicolae.


  FOTO ALL: Simona Chirciu

  Raportează Nicolae Tanicui Luni, 20 Iulie 2020 15:05 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login