Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Încep lucrările de extindere a Școlii Generale nr. 30! Vor fi construite 16 noi săli de clasă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul  Timișoara, Dominic Fritz, a dat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Școlii Generale nr. 30, începând cu data de 17 ianuarie.

Această investiție face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației. Timișoara are o lipsă cronică de spații de învățământ preuniversitar și, de aceea, eforturile noastre se concentrează spre construirea de noi clădiri în care să se desfășoară procesul educațional. Lucrările la Școala Generală nr. 30 includ construirea a două noi corpuri de clădire cu 16 săli de clasă, precum și modernizarea școlii”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.  

CITEŞTE ŞI: Ziua Culturii Naţionale, marcată în 15 ianuarie la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara!

În cadrul contractului există două tipuri de lucrări: cele de modernizare ale celor 3 corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Extinderile vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E. 

Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A - 592 elevi, în corpul B - 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara cumpără 500 de coșuri de gunoi stradal din oțel, în valoare de aproape 380.000 de lei

Valoarea totală a proiectului este de peste 24.8 milioane de lei. Lucrările vor trebui finalizate în 24 de luni.

Ultima modificare Vineri, 14 Ianuarie 2022 11:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login