Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Încă 7 tramvaie noi, din fonduri europene! Primăria Timişoara a semnat astăzi contractul de finanţare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tramvaie multi-articulate, cu podea complet coborâtă, fiecare dintre ele, cu o capacitate de 200 locuri, în valoare totală de aproximativ 20 de milioane de euro.

Acesta este obiectul contractului de finaţare semnat astăzi, de Primăria Timişoara şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Cele 7 noi mijloace de transport în comun fac parte din flota de 21 de tramvaie, cu care municipalitatea vrea să înnoiască parcul auto al STPT.

CITEŞTE ŞI: Biciclist accidentat mortal de un microbuz, pe o șosea din vestul țării! Polițiștii au deschis o anchetă

“Licitaţia pentru achiziţia tramvaielor noi a fost finalizată în anul 2019, fiind semnat Contractul de furnizare nr. 103/26.07.2019 cu firma declarată câştigătoare – Bozankaya Otomotiv Mak.IML.ITH VE IHR.A.Ş.

Caracteristici tramvaie ofertate:

-    lungime: 29,95 m

-    lăţime: 2,40 m

-    număr călători: 200

-    autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA”, anunţă Primăria Timişoara.

Achiziţia celor 21 de tramvaie noi şi moderne care vor ajuge în perioada următoare la Timişoara se face prin cele trei proiecte derulate în cadrul Regio – Programul Operaţional Reginal (Regio-POR) 2014-2020.

“Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină cât mai atractiv pentru locuitorii oraşului şi vizitatori. Prin etapa a treia a proiectului se asigură practic finanţare pentru achiziţia a încă 7 tramvaie cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu mobilitate redusă. Noile vehicule vor circula pe linia 9 din Timişoara”, explică cei de la ADR Vest.

CITEŞTE ŞI: Important! Autorităţile din Ungaria permit intrarea românilor în ţara vecină! Ce condiţii trebuie respectate?

Tramvaiele vor fi echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sisteme de informare a călătorilor interior-exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing.

 

 

 

Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 13:00

1 comentariu

  • Theo

    Este o mare mizerie...banii publici se duc la turci, cand se puteau cumpara tramvaie romanesti de la Arad la jumatate de pret

    Raportează Theo Marți, 05 Mai 2020 19:09 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login