35 de zile de război în Ucraina! Rusia îşi continuă atacurile în mai multe oraşe

Sirenele de raid aerian au sunat miercuri dimineață în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în regiunea Kiev.

Armata rusă a bombardat,în această dimineaţă, cartiere rezidenţiale din Lîsîceansk, o localitate din regiunea separatistă Lugansk. Potrivit autorităţilor ucrainene, există victime, dar numărul nu este cunoscut. Guvernatorul militar regional al Luganskului, Serhiy Haidar, a scris pe canalul său de Telegram că bombardamentul a început în jurul orei 6.30, ora locală.

CITEŞTE ŞI: Spitalul Victor Babeș Timișoara se alătură campaniei de realizare gratuită a mamografiilor

 Viceprimarul capitalei Ucrainei, Mykola Povoroznyk, spune că au existat în continuare lupte în jurul Kievului, dar capitala nu a fost bombardată de forțele ruse.

Noaptea a trecut relativ calm, cu sunetul sirenelor și sunetul artileriei de la bătăliile din jurul orașului, dar nu au existat bombardamente în capitală”, a declarat Povoroznyk pentru televiziunea națională, conform Reuters.

Orașul Cernihiv, în nordul Ucrainei, a fost bombardat „toată noaptea”, a declarat guvernatorul regiunii, în pofida anunțului făcut de Moscova cu o zi înainte că își va reduce activitatea militară în zonă. Infrastructura civilă a fost distrusă și orașul a rămas fără apă și electricitate.

Rusia mută forțe din nordul spre estul Ucrainei pentru a încerca să încercuiască trupele ucrainene, dar păstrează unele în apropiere de Kiev pentru a imobiliza o parte a armatei ucrainene acolo, a declarat miercuri un consilier prezidențial.

CITEŞTE ŞI: Satul mămicilor! Aplicaţia care le ajută pe femeile cu copii să îşi creeze o comunitate virtuală

Totodată, Ucraina cere retragerea Rusiei din zona Cernobîl, forțele armate afirmând că muniția trupelor ruse care ocupă centrala nucleară ar putea exploda, a declarat miercuri vicepremierul Irina Vereșciuk, citată de Reuters.

Solicităm Consiliului de Securitate al ONU să ia imediat măsuri pentru demilitarizarea zonei de excludere a Cernobîlului și să introducă acolo o misiune specială a ONU pentru a elimina riscul de repetare a unei catastrofe nucleare”, a spus ea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.