Skip to main content

2 ani de când s-au închis teatrele! Cum marchează TNT, perioada în care actorii au stat departe de public?

Au trecut doi ani de la debutul pandemiei de coronavirus în ţara noastră şi tot atâţia de la apariţia primelor restricţii.

Printre acestea se numără şi închiderea instituţiilor de cultură, sau limitarea numărului de participanţi la evenimente.

Teatrul Naţional Timişoara vrea să marcheze această perioadă, în special solidaritatea de care am dat dovadă cu toţii, astfel de pe 10 martie,  începând cu ora 19, la Sala 2, va avea loc proiecția filmului documentar #newTogether – gânduri despre un nou Împreună.

CITEŞTE ŞI: Ucraina rezistă! După cinci zile de atacuri, delegaţiile Rusiei şi Ucrainei, la masa negocierilor, la graniţa cu Belarus!

Filmul are ca punct de plecare o inițiativă a Forumului Cultural Austriac din București care, în perioada stării de urgență, a invitat numeroși artiști din România și din Austria să se poziționeze pe ei înșiși, arta lor, cultura, comunitățile lor, în sens larg, față de această realitate nouă, marcată de izolare.

Transmise pe pagina Forumului Cultural Austriac din București și pe Radio România Cultural, aceste reflecții au atras interesul foarte multor oameni, atât din România, cât și din Austria.

Acest impact a dus la crearea unui film documentar, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu și produs de Forumul Cultural Austriac din București.

Doi ani mai târziu, lumea nu și-a reactivat circuitele, profilul acestei noi realități este în curs de a fi conturat, iar istoria și viața continuă în termenii cei mai gravi cu putință.

„Departe de a fi o privire într-un glob de cristal, proiectul #newTogether intenționează să ofere piste de reflecţie și dezbatere despre reașezarea sectorului cultural și despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea în general, după acest moment de „stop” impus. Între altele, plecând de la acest paradox care ne-a modificat existențele în ultima perioadă – suntem împreună, chiar în strânsă legătură, de la distanţă…”, precizează Andrei Popov, director adjunct Forumul Cultural Austriac Bucureşti, care este și producătorul delegat al filmului.

Rezervările se fac pe tntm.office@tntimisoara.com, în limita locurilor disponibile.

Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

CITEŞTEŞI: Parchezi gratuit în Timişoara, până la finalul lunii martie! Excepţie face zona 0

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.