2 ani de când s-au închis teatrele! Cum marchează TNT, perioada în care actorii au stat departe de public?

| Sursa de Vest | | Lasă un comentariu

Au trecut doi ani de la debutul pandemiei de coronavirus în ţara noastră şi tot atâţia de la apariţia primelor restricţii.

Printre acestea se numără şi închiderea instituţiilor de cultură, sau limitarea numărului de participanţi la evenimente.

Teatrul Naţional Timişoara vrea să marcheze această perioadă, în special solidaritatea de care am dat dovadă cu toţii, astfel de pe 10 martie,  începând cu ora 19, la Sala 2, va avea loc proiecția filmului documentar #newTogether – gânduri despre un nou Împreună.

CITEŞTE ŞI: Ucraina rezistă! După cinci zile de atacuri, delegaţiile Rusiei şi Ucrainei, la masa negocierilor, la graniţa cu Belarus!

Filmul are ca punct de plecare o inițiativă a Forumului Cultural Austriac din București care, în perioada stării de urgență, a invitat numeroși artiști din România și din Austria să se poziționeze pe ei înșiși, arta lor, cultura, comunitățile lor, în sens larg, față de această realitate nouă, marcată de izolare.

Transmise pe pagina Forumului Cultural Austriac din București și pe Radio România Cultural, aceste reflecții au atras interesul foarte multor oameni, atât din România, cât și din Austria.

Acest impact a dus la crearea unui film documentar, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu și produs de Forumul Cultural Austriac din București.

Doi ani mai târziu, lumea nu și-a reactivat circuitele, profilul acestei noi realități este în curs de a fi conturat, iar istoria și viața continuă în termenii cei mai gravi cu putință.

„Departe de a fi o privire într-un glob de cristal, proiectul #newTogether intenționează să ofere piste de reflecţie și dezbatere despre reașezarea sectorului cultural și despre raporturile acestuia cu publicul, cu societatea în general, după acest moment de „stop” impus. Între altele, plecând de la acest paradox care ne-a modificat existențele în ultima perioadă – suntem împreună, chiar în strânsă legătură, de la distanţă…”, precizează Andrei Popov, director adjunct Forumul Cultural Austriac Bucureşti, care este și producătorul delegat al filmului.

Rezervările se fac pe tntm.office@tntimisoara.com, în limita locurilor disponibile.

Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

CITEŞTEŞI: Parchezi gratuit în Timişoara, până la finalul lunii martie! Excepţie face zona 0

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

La mulţi ani, România! La Timişoara, evenimentele de Ziua Naţională au început cu depuneri de coroane

1 Decembrie este ziua în care, cu mic, cu mare, românii de pretutindeni sunt cu gândul la România.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.