Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Adrian Pau, deputat PSD de Timiș: „Să garantăm accesul tuturor românilor la medicamentele generice!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dispariția din farmacii a mii de medicamente reprezintă o problemă majoră pentru o mare o parte a populației din România.

Adrian Pau, deputat PSD de Timiș, spune că, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, a identificat mai multe probleme legate de accesul românilor la medicamentele ieftine.

CITEȘTE ȘI: Cu trenul, spre Spațiul Schengen! Cinci migranți, prinși la vamă în timp ce încercau să treacă granița ilegal

„Astfel, mare parte a populației din țara noastră este în acest moment afectată de dispariția din farmacii a mii de medicamente. Mai mult, alte 2.300 de medicamente riscă să dispară din Romania în perioada următoare, 60% dintre acestea fiind medicamente sub 25 de lei, utilizate de peste 8,5 milioane de pacienți - de persoane vârstnice de bolnavi cronici și în marea lor majoritate fabricate în Romania. Introducerea contribuției pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății prin Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 a dus la crearea unor dezechilibre majore în asigurarea accesului la tratament al pacienților prin dispariția unor medicamente esențiale, in special cele cu preț redus”, spune deputatul PSD de Timiș, Adrian Pau.

Astfel, APMGR propune o modificare a Ordonanței de Urgență a Guvernului, modificare ce prevede introducerea calculului diferențiat al contribuției în funcție de prețul de referință generic, concomitent cu introducerea de medicamente inovative pe lista de medicamente compensate doar prin contracte cost volum si cost volum rezultat.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Momentul în care taximetristul a fost ucis cu bestialitate de cei doi adolescenți

„În urma discuțiilor pe care le-am avut a rezultat că această propunere nu are nici un impact asupra veniturilor colectate la bugetul de stat, este singura în măsură să asigure menținerea pe piața din România a medicamentelor ieftine, folosite de milioane de pacienți, de bătrâni si de bolnavii cronici sau de cei cu boli grave, precum cancerul și care sunt, în mare parte, fabricate în Romania”, a mai spus deputatul PSD.

Adrian Pau a luat astfel decizia de a sprijini în totalitate propunerea APMGR și a solicitat colegilor din Camera Deputaților să acorde importanță acestui proiect.

„Consider că sănătatea populației din țara noastră este mai presus de orice și trebuie să sprijinim orice inițiativă care servește acest interes”, transmite Adrian Pau.

Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 14:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Dezinteres maxim! După ce au cerut la unison, autobuze spre Timişoara, locuitorii din Sînandrei s-au prezentat în număr mic, la dezbaterea pe această temă

Dezinteres maxim! După ce au cerut la unison, autobuze spre Timişoara, locuitorii din Sînandrei s-au prezentat în număr mic, la dezbaterea pe această temă

De câteva luni, cel mai aprins subiect din comuna Sînandrei îl reprezintă transportul în comun, sau mai bine zis lipsa lui.

Detalii

O nouă întâlnire în cadrul Alianței Vestului! Principala temă de discuție: Colaborarea pe programe culturale

O nouă întâlnire în cadrul Alianței Vestului! Principala temă de discuție: Colaborarea pe programe culturale

O nouă întâlnire de lucru în cadrul Alianței Vestului, din care fac parte cele mai mari orașe din vestul țării!

Detalii

Anunţ de interes public! Staţiunea Buziaş scoate la licitaţie o clădire şi terenul aferent!

Anunţ de interes public! Staţiunea Buziaş scoate la licitaţie o clădire şi terenul aferent!

S.C.DE TRATAMENT BALNEAR BUZIAȘ S.A. cu sediul în Buziaș, str. Avram Iancu, nr.12, cam.1, parter, tel. 0256/321.060, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., anunță vânzarea prin licitație deschisă cu strigare a unei clădiri şi a terenului aferent.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Cannot get Timisoara location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Login