Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul PMP Timiş, Cornel Sămărtinean: PSD-ALDE trebuie să plece de la guvernare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, a transmis o declarație politică cu privire la criza economică din România, despre care susține că este o certitudine a guvernării PSD-ALDE.

"Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic și social din România, pe fondul scăderii dramatice a investiţiilor şi al diminuării semnificative a puterii de cumpărare a cetăţenilor. Managementul “performant” al acestei guvernări, se reflectă, în schimb, la alocarea banilor publici cu dedicație către  consiliile judeţene, consiliile locale şi primăriile fidele, către clientele de partid. De un an de zile ne demonstrează, zilnic, că economia de piață este un concept paralel pentru ei. Au o singură soluție, mai multă intervenție a statului în economie. Intervin brutal în relațiile private dintre antreprenori, dintre antreprenori și angajati sau dintre antreprenori și consumatori. Guvernarea PSD–ALDE nu se lasă până nu ne arată în fiecare zi cât sunt de nepregătiți profesional. Mai nou ne arată că și politica monetară este o noțiune străină pentru ei, deși de 28 de ani votează rapoarte anuale ale Băncii Naționale prezentate în Parlamentul României", spune deputatul.

CITEŞTE ŞI: Teatrul Național din Timișoara, Subcarpați și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană lansează “Atelierul IDENTITATE”

Totodată, Cornel Sămărtinean susţine că toţi indicatorii demonstrează faptul că România este într-o criză economică din cauza inflaţiei.

"Implementarea a doar 5% din programul lor de guvernare a afectat grav economia României cu efecte pe termen mediu și lung. Populismul costă scump. Iar noi suntem prea săraci să plătim prețul acestei guvernări. Datele statistice ne arată că acesta este guvernul care a reusit să urce România 16 locuri în topul sărăciei în doar 12 luni.La un an de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE a dus rata inflatiei de la -0.5% la 4.3%. În acest ritm până la sfârșitul anului 2018 , rata inflației ar putea ajunge la 10%. Toti indicatorii ne demonstrează faptul că România este într-o criză economică, că avem o economie fragilă. Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiții (privat plus public)", mai spune Sămărtinean.

Deputatul PMP acuză că strategia economică a guvernării PSD-ALDE este lipsită de expertiză în înţelegerea problemelor şi nevoilor economiei reale.

CITEŞTE ŞI: Se strică vremea! Temperaturile rămân unele ridicate, dar vin ploile!

"Astăzi, România aleargă cu viteza din ce în ce mai mare către etatism veritabil. Drumul pe care ne duce această guvernare este un drum către servitute. Este un drum către o economie cu inflație galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici și mijlocii, șomaj, aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea menține acest aparat supradimensionat guvernanții vor suprareglementa economia, vor crește taxe, impozite, accize, amenzi și vor face tot posibilul pentru a stoarce și ultimul leu de la sectorul privat. Strategia economică a acestui guvern este caracterizată de lipsa de expertiză în înțelegerea problemelor și nevoilor economiei reale, de o politică fiscală haotică, incoerentă, lipsită de orice minimă predictibilitate, ostilă mediului de afaceri şi economiei în general. Aplicarea în continuare a politicii de supraimpozitare şi tăiere a investiţiilor va împinge România cu siguranţă spre un dezastru economic şi bugetar cu consecinţe grave asupra mediului de afaceri şi asupra nivelului de trai al românilor. Actuala coaliţie aflată la guvernare nu are un plan de acţiune concret pentru redresarea economiei și pentru crearea de locuri de muncă. Fără un plan economic coerent şi cu politici fiscale greşite, coaliția PSD-ALDE duce România în sărăcie. Românii nu vor să mai plece din România. Românii nu vor să trăiască și în următorii ani în cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Coaliția PSD-ALDE trebuie să plece de la guvernare pentru că la 29 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, românii  nu vor să se întoarcă în comunism", a conchis deputatul PMP.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Panouri de mari dimensiuni, care îndeamnă lumea să voteze DA, la referendum, au apărut în mai multe zone ale Timișoarei.

Detalii

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Consilierul local ALDE, Laura Chindriș este nemulțumită de atitudinea nepăsătoare, spune ea, a primarului Nicolae Robu cu privire contractele de deszăpezire.

Detalii

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

Comisia hidrotehnică româno-sârbă a finalizat verificările de toamnă la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul României.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Rain

11°C

Timișoara

Rain
Humidity: 100%
Wind: NW at 40.23 km/h
Tuesday 4°C / 16°C Mostly sunny
Wednesday 4°C / 16°C Sunny
Thursday 2°C / 18°C Sunny

Login