Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timişul, sărit din lista de investiţii a Guvernului pentru anul 2018! Ce spune deputatul PMP, Cornel Sămărtinean, despre această situaţie?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legea bugetului de stat pe anul 2018 va reprezenta cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României în următoarele zile.

“Tocmai de aceea deputaţii şi senatorii aleşi care reprezintă judeţul Timiş au obligația să susțină proiectele județului în Parlamentul României pentru a putea  primi  astfel finanțare de la bugetul de stat”, spune deputatul PMP, Cornel Sămărtinean, care se declară revoltat pentru că judeţul pe care îl reprezintă este aproape absent din lista de investiţii.

Sămărtinean suţine că în proiectul de buget nu este prevăzut niciun leu pentru finanţarea şi execuţia lucrărilor de finalizare a Centurii de Sud a municipiului Timişoara, dar nici pentru reabilitarea Gării de Nord.

CITEŞTE ŞI: Migranţi la Târgul de Crăciun din centrul oraşului! Au fost ridicaţi de poliţişti

Şi asta în condiţiile în care, Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2018 cu 0,9%  mai mare față de anul în curs.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte Institutul de Oncologie, a cărui soartă este incertă.

“Cât despre demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, aflat într-un stadiu avansat de degradare, Ministerul Sănătății are prevăzut în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018  construcția a 8 spitale regionale, fără a se specifica care sunt acestea, iar bugetul alocat Ministerului Sănătății fiind de 8.762,2 milioane lei, cu 4,6% mai mult față de anul 2017”, mai spune Sămărtinean.

CITEŞTE ŞI: Robu lansează o provocare Consiliul Județean Timiș! Cum vrea să rezolve problema sălii polivalente și a stadionului

În aceste condiţii, deputatul PMP anunţă că a depus în comisiile de specialitate și va susține în plenul reunit al Parlamentului, aproape 200 de amendamente care constituie priorități ale municipiului Timișoara și ale județului Timiș.

“Am depus 118 amendamente la MDRAPFE în valoare de 8.4839694 mii lei, din care 88 de amendamente se referă la implementarea Măsurii 2  Dezvoltarea sistemului de educație timpurie, în conformitate cu  Programul de Guvernare PSD 2017 – 2020, Capitolul Politici în domeniul educație, 2 amendamente la Ministerul Transporturilor în valoare de 6042000 mii lei, 100 amendamente la Ministerul Sănătății în valoare de 496 000 mii lei din care 88 de amendamente se referă la implementarea programului <<O ambulanţă pentru fiecare localitate>>, 1 amendament la Ministerul Justiției în valoare de 22500 mii lei”, a explicat deputatul PMP, Cornel Sămărtinean.

 

 

Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 15:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Negocierile dintre PSD şi UNPR, pentru funcţia de vicepreşedinte CJT, care a rămas vacantă în urma demisiei Roxanei Iliescu, s-au încheiat.

Detalii

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

Drumul care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova a fost în sfârșit reabilitat.  

Detalii

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

După aproape un an de când a fost închis pentru reamenajare, parcul Alpinet de pe malul Begăi, a fost redeschis.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Partly cloudy

20°C

Timișoara

Partly cloudy
Humidity: 98%
Wind: SSE at 11.27 km/h
Sunday 18°C / 28°C Thunderstorms
Monday 17°C / 24°C Thunderstorms
Tuesday 17°C / 25°C Scattered thunderstorms

Login