Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Cornel Sămărtinean: Interesul cetățeanului, prioritate legislativă a Partidului Mișcarea Populară!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PMP, Cornel Sămărtinean vrea ca legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor să fie modificată!

Mai exact acesta propune ca legea să cuprindă, pe lângă cutremure, inundații sau alunecări de teren și incendiile, acoperișurile luate de vânt precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți - pagube materiale produse de furtună.

CITEȘTE ȘI: Două săptămâni de restricții pe drumul ce leagă Timișoara de Șag!

Furtuna din data de 17 septembrie abătută asupra regiunii de vest a României a afectat din plin Timișoara și județul Timiș și a scos la iveală  vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale. 

În ciuda dimensiunii tragicului bilanț din municipiul Timișoara și din județul Timiș, Guvernul României a alocat o sumă de 2,24 milioane lei, insuficientă și irelevantă, care nu concordă cu realitatea pagubelor materiale produse. Reamintesc Guvernului României faptul că municipiul Timișoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român. În confomitate cu Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, republicată, toți proprietarii de locuințe din România sunt obligați să aibă asigurari ale acestora. În ciuda dezastrelor provocate de furtuna din zona de vest a țării, cei care au locuințele avariate în urma furtunii nu vor avea parte de despăgubiri chiar dacă au polițe de asigurare obligatorie a locuinței. În România potrivit statisticilor PAID (polul de asigurare împotriva dezastrelor naturale) ne arată că la sfârșitul lunii august 2017 erau asigurate doar 1,65 de milioane de locuințe, în condițiile în care conform Institutului Național de Statistică în prezent România are în total 8,92 milioane de locuințe, din care doar 18,5% din total sunt asigurate. În județul Timiș  gradul de cuprindere a asigurărilor facultative de locuințe este de maximum 20%, față de 28,63% cât este gradul de cuprindere al polițelor obligatorii, care nu despăgubesc deloc astfel de evenimente, fiind asigurate obligatoriu un număr de 84.431 de locuințe.Având în vedere situația recentă cu care s-au confruntat cetățenii din zona de vest a României am inițiat o propunere legislativă, în scopul modificării art.2  lit. b) din Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor,  astfel încât polița PAD  care în prezent acoperă doar cutremurul, inundația și alunecarea de teren, să acopere și incendiile, și acoperișurile luate de vânt, precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți- pagube materiale produse de furtună. Consider că prioritar este interesul cetățeanului și de aceea voi continua prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de Deputat ales în Parlamentul României să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș”, spune deputatul Sămărtinean.

Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2017 11:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Problemele Timișoarei se rezolvă din Portugalia! Robu: “Problema vaporașelor e pe cale de a se rezolva!”

Problemele Timișoarei se rezolvă din Portugalia! Robu: “Problema vaporașelor e pe cale de a se rezolva!”

Problema vaporașelor e ca și rezolvată, după cum spune Nicolae Robu într-o postare pe Facebook.

Detalii

Bani europeni pentru reabilitarea Urgenţelor de la Judeţean şi contruirea unor locuinţe protejate!

Bani europeni pentru reabilitarea Urgenţelor de la Judeţean şi contruirea unor locuinţe protejate!

Consiliul Judeşean Timiş vrea să obţină bani europeni pentru trei proiecte importante.

Detalii

Noi restricții de circulație, pe bulevardul Rebreanu! Ce trebuie să știe șoferii?

Noi restricții de circulație, pe bulevardul Rebreanu! Ce trebuie să știe șoferii?

Primăria Timișoarei anunță noi restricții de circulație pentru bulevardul Liviu Rebreanu.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

15°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 87%
Wind: SE at 11.27 km/h
Wednesday 11°C / 26°C Partly cloudy
Thursday 13°C / 27°C Mostly sunny
Friday 13°C / 23°C Partly cloudy

Login