Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Cornel Sămărtinean: Interesul cetățeanului, prioritate legislativă a Partidului Mișcarea Populară!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PMP, Cornel Sămărtinean vrea ca legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor să fie modificată!

Mai exact acesta propune ca legea să cuprindă, pe lângă cutremure, inundații sau alunecări de teren și incendiile, acoperișurile luate de vânt precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți - pagube materiale produse de furtună.

CITEȘTE ȘI: Două săptămâni de restricții pe drumul ce leagă Timișoara de Șag!

Furtuna din data de 17 septembrie abătută asupra regiunii de vest a României a afectat din plin Timișoara și județul Timiș și a scos la iveală  vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale. 

În ciuda dimensiunii tragicului bilanț din municipiul Timișoara și din județul Timiș, Guvernul României a alocat o sumă de 2,24 milioane lei, insuficientă și irelevantă, care nu concordă cu realitatea pagubelor materiale produse. Reamintesc Guvernului României faptul că municipiul Timișoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român. În confomitate cu Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, republicată, toți proprietarii de locuințe din România sunt obligați să aibă asigurari ale acestora. În ciuda dezastrelor provocate de furtuna din zona de vest a țării, cei care au locuințele avariate în urma furtunii nu vor avea parte de despăgubiri chiar dacă au polițe de asigurare obligatorie a locuinței. În România potrivit statisticilor PAID (polul de asigurare împotriva dezastrelor naturale) ne arată că la sfârșitul lunii august 2017 erau asigurate doar 1,65 de milioane de locuințe, în condițiile în care conform Institutului Național de Statistică în prezent România are în total 8,92 milioane de locuințe, din care doar 18,5% din total sunt asigurate. În județul Timiș  gradul de cuprindere a asigurărilor facultative de locuințe este de maximum 20%, față de 28,63% cât este gradul de cuprindere al polițelor obligatorii, care nu despăgubesc deloc astfel de evenimente, fiind asigurate obligatoriu un număr de 84.431 de locuințe.Având în vedere situația recentă cu care s-au confruntat cetățenii din zona de vest a României am inițiat o propunere legislativă, în scopul modificării art.2  lit. b) din Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor,  astfel încât polița PAD  care în prezent acoperă doar cutremurul, inundația și alunecarea de teren, să acopere și incendiile, și acoperișurile luate de vânt, precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți- pagube materiale produse de furtună. Consider că prioritar este interesul cetățeanului și de aceea voi continua prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de Deputat ales în Parlamentul României să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș”, spune deputatul Sămărtinean.

Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2017 11:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Premieră la Timişoara! Vom avea prima staţie fast charging de alimentare a maşinilor electrice, într-un aeroport

Premieră la Timişoara! Vom avea prima staţie fast charging de alimentare a maşinilor electrice, într-un aeroport

Continuă seria investiţiilor, la Aeroportul Internaţional din Timişoara, unde data aceasta se crează facilităţi pentru şoferii cu maşini electrice.

Detalii

Ultima veste despre Pasajul Popa Şapcă! Ce anunţ a făcut astăzi, Nicolae Robu?

Ultima veste despre Pasajul Popa Şapcă! Ce anunţ a făcut astăzi, Nicolae Robu?

După deschiderea traficului rutier în zona Pasajului Jiul, acum şoferii din Timişoara aşteaptă cu nerăbdare finalizarea unui alt obiectiv important.

Detalii

Veşti bune pentru şoferi! S-a deschis traficul prin Pasajul Jiul din Timişoara!

Veşti bune pentru şoferi! S-a deschis traficul prin Pasajul Jiul din Timişoara!

După mai bine de un an de aşteptare, lucrările de modernizare a unuia dintre cele mai importante obiective din Timişoara s-au finalizat.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

7°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 66%
Wind: NW at 35.40 km/h
Tuesday -1°C / 6°C Scattered showers
Wednesday 4°C / 10°C Mostly cloudy
Thursday 1°C / 11°C Partly cloudy

Login