Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Cornel Sămărtinean: Interesul cetățeanului, prioritate legislativă a Partidului Mișcarea Populară!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PMP, Cornel Sămărtinean vrea ca legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor să fie modificată!

Mai exact acesta propune ca legea să cuprindă, pe lângă cutremure, inundații sau alunecări de teren și incendiile, acoperișurile luate de vânt precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți - pagube materiale produse de furtună.

CITEȘTE ȘI: Două săptămâni de restricții pe drumul ce leagă Timișoara de Șag!

Furtuna din data de 17 septembrie abătută asupra regiunii de vest a României a afectat din plin Timișoara și județul Timiș și a scos la iveală  vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale. 

În ciuda dimensiunii tragicului bilanț din municipiul Timișoara și din județul Timiș, Guvernul României a alocat o sumă de 2,24 milioane lei, insuficientă și irelevantă, care nu concordă cu realitatea pagubelor materiale produse. Reamintesc Guvernului României faptul că municipiul Timișoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român. În confomitate cu Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, republicată, toți proprietarii de locuințe din România sunt obligați să aibă asigurari ale acestora. În ciuda dezastrelor provocate de furtuna din zona de vest a țării, cei care au locuințele avariate în urma furtunii nu vor avea parte de despăgubiri chiar dacă au polițe de asigurare obligatorie a locuinței. În România potrivit statisticilor PAID (polul de asigurare împotriva dezastrelor naturale) ne arată că la sfârșitul lunii august 2017 erau asigurate doar 1,65 de milioane de locuințe, în condițiile în care conform Institutului Național de Statistică în prezent România are în total 8,92 milioane de locuințe, din care doar 18,5% din total sunt asigurate. În județul Timiș  gradul de cuprindere a asigurărilor facultative de locuințe este de maximum 20%, față de 28,63% cât este gradul de cuprindere al polițelor obligatorii, care nu despăgubesc deloc astfel de evenimente, fiind asigurate obligatoriu un număr de 84.431 de locuințe.Având în vedere situația recentă cu care s-au confruntat cetățenii din zona de vest a României am inițiat o propunere legislativă, în scopul modificării art.2  lit. b) din Legea nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor,  astfel încât polița PAD  care în prezent acoperă doar cutremurul, inundația și alunecarea de teren, să acopere și incendiile, și acoperișurile luate de vânt, precum și reparațiile mașinilor lovite de copacii căzuți- pagube materiale produse de furtună. Consider că prioritar este interesul cetățeanului și de aceea voi continua prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de Deputat ales în Parlamentul României să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș”, spune deputatul Sămărtinean.

Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2017 11:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Atac dur la adresa lui Ciuhandu și Grindeanu! Robu, despre fostul primar: „N-a lăsat în urma lui nicio realizare!”

Atac dur la adresa lui Ciuhandu și Grindeanu! Robu, despre fostul primar: „N-a lăsat în urma lui nicio realizare!”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ținut să facă mai multe clarificări, în ceea ce privește acuzațiile aduse la adresa fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, și a foștilor viceprimari, Sorin Grindeanu și Adrian Orza.

Detalii

Drumul care face legătura între Iohanisfeld și Ivanda a văzut asfaltul! Astăzi a fost recepționată lucrarea

Drumul care face legătura între Iohanisfeld și Ivanda a văzut asfaltul! Astăzi a fost recepționată lucrarea

Consiliul Județean Timiș a finalizat modernizarea unui nou drum județean, care asigură legătura între localitățile Iohanisfeld și Ivanda. 

Detalii

Robu îi dă în judecată pe Ciuhandu, Grindeanu și Orza! Care este problema?

Robu îi dă în judecată pe Ciuhandu, Grindeanu și Orza! Care este problema?

O problemă veche a administraţiei Ciuhandu a ieșit la iveală după un control al Curții de Conturi, la primăria Timişoara.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Partly cloudy

23°C

Timișoara

Partly cloudy
Humidity: 65%
Wind: W at 17.70 km/h
Monday 15°C / 28°C Mostly sunny
Tuesday 16°C / 27°C Partly cloudy
Wednesday 18°C / 22°C Scattered showers

Login