Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Cornel Sămărtinean: "Guvernarea PSD-ALDE își bate joc de Armata Română și de demnitatea militarilor"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atac dur al deputatului de Timiș Cornel Sămărtinean! Acesta critică guvernarea PSD-ALDE despre care spune că își bate joc de singura instituție în care românii mai au încredere: Armata.

CITEȘTE ȘI: Incendiu la un centru de copii! Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului

Ministerul Apărării Naționale a transmis în data de 5 septembrie 2017 un comunicat de presă prin care "informează" întreg mapamondul că România nu mai are bani pentru  plata salariilor soldaților români, în condițiile în care Armata Română este singura institutie în care mai are poporul încredere și singura instituție, care cu siguranță e în slujba poporului român. Cum a ajuns cel mai sigur stat și partener euroatlantic de pe Flancul Estic în situația de a nu-și putea plăti soldații? O țară membră NATO îi arată ”dușmanului” vulnerabilitățile prin intermediul biroului de presă de la minister, în condițiile în care guvernarea PSD-ALDE s-a lăudat de la preluarea guvernării că au alocat  un procent de 2% din PIB pentru procesul de înzestrare a Armatei Române.În ciuda demagogiei și a populismului  promovat de actuala guvernare,  am avertizat în repetate rânduri că în Legea bugetului de stat nu sunt prevăzuți banii pentru salarii pentru mai multe instituții publice decât până în luna septembrie a acestui an”, spune deputatul de Timiș.

Acesta avertizează situația în care este lăsată Armata este una extrem de gravă, mai ales având în vedere contextul geo-politic, și dorința Rusiei de acaparare de noi teritorii.

CITEȘTE ȘI: Mimi, bufoni, statui vii și spectacole cu foc, în centrul Timișoarei

Prin situația creată la Ministerul Apărării Naționale, România furnizează muniție grea adversarilor NATO, devenind tot mai impredictibilă:  moralul trupelor este sabotat și achizițiile militare sunt sabotate. Cu o Turcie căzută de pe harta stabilității, cu o Polonie care dansează periculos jucând cartea naționalismului pe ritmuri eurosceptice, în contextul unor mișcări incredibile de trupe pe 4 fronturi de foc, dintre care unul la o aruncătură de băț, România nu-și plătește militarii! România nu-și poate plăti armata într-un context geopolitic  în care Federația Rusă a aruncat în aer Tratatul Forţelor Nucleare cu rază medie, ameninţând NATO şi din Marea Neagră, prin desfășurarea în perioada 14-20 septembrie 2017 a exerciţiilor masive Zapad 2017 din Belarus. Federația Rusă a amplificat prezenţa sa militară pe toate meridianele, cu precădere în apropierea graniţelor de pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în Marea Neagră. De la Nord la Sud, din Marea Nordului, la frontiera cu Norvegia, Suedia şi Finlanda, trecând prin Marea Baltică, teritoriul statelor baltice, Belarus şi Ucraina, în Marea Neagră şi mergând mai la Sud, în Estul Mediteranei, Federaţia Rusă şi-a amplificat prezenţa militară pentru a masca o eventuală operaţiune într-o singură direcţie şi pentru a verifica reacţiile Alianţei Nord Atlantice pe o largă desfăşurare geografică”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Deputatul, membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, solicită acum primului-ministru să ia măsurile care se impun pentru redarea demnității militarilor români și a Armatei.

Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2017 10:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Negocierile dintre PSD şi UNPR, pentru funcţia de vicepreşedinte CJT, care a rămas vacantă în urma demisiei Roxanei Iliescu, s-au încheiat.

Detalii

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

Drumul care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova a fost în sfârșit reabilitat.  

Detalii

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

După aproape un an de când a fost închis pentru reamenajare, parcul Alpinet de pe malul Begăi, a fost redeschis.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Clear

17°C

Timișoara

Clear
Humidity: 99%
Wind: ESE at 11.27 km/h
Sunday 18°C / 28°C Thunderstorms
Monday 17°C / 23°C Scattered thunderstorms
Tuesday 17°C / 26°C Scattered thunderstorms

Login