Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mai multe simulări făcute de deputatul Marilen Pirtea indică scăderi considerabile ale salariilor în 2018

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul de Timiș Marilen Pirtea susține că în ciuda promisiunilor făcute de Guvernul PSD, în 2018 salariile vor scădea.

Acesta a realizat simulări economice care indică acest lucru și a trimis o scrisoare publică în care își exprimă nemulțumirea față de basmul pe care Guvernul PSD îl expune în fața cetățenilor.

Iată ce a scris Pirtea:

Bugetarilor le sunt promise creșteri salariale în 2018, însă simulările arată că vor avea parte de scăderi considerabile ale veniturilor, între 7 și 17 procente. În cel mai fericit caz, măririle vor fi anulate de schimbările în taxarea muncii anunțate recent. Recomand românilor să nu-și planifice cheltuieli în baza promisiunile de creștere a salariilor, să fie deosebit de atenți la intențiile guvernanților, întrucât este foarte posibil să nu beneficieze de niciun leu în plus.

CITEȘTE ȘI: Șase luni de spitalizare pentru femeia rănită de un monitor gigant, la Timișoara! Familia dă Primăria în judecată

Pentru a ilustra aceste afirmații, am efectuat trei simulări, pentru profesori din universitar și preuniversitar și pentru angajați ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Am luat în calcul măririle salariale prevăzute de Legea salarizării adoptată în acest an și modificările anunțate în structura contribuțiilor, comparând sumele rezultate cu ceea ce românii câștigă în prezent.

Pe scurt, salariile profesorilor din preuniversitar scad în martie 2018 cu 132 de lei, de la un net de 2014 lei, la 1882 lei. Am efectuat simularea pentru profesori cu vechimea mai mare de zece ani. Elementele luate în calcul sunt mărirea cu 20% prevăzută în Legea cadru și trecerea contribuțiilor în sarcina angajatului (35%), cu impozit pe venit 16%. Dacă totuși coaliția guvernamentală va scădea impozitul pe venit la 10%, creșterea de 20 de procente a salariului se anulează complet.

Situația este similară și în cazul lectorilor universitari, al căror salariu, chiar și la ora actuală mult prea mic pentru a face profesia universitară în România ofertantă, se va diminua de anul viitor. Am simulat situația unui lector universitar cu 10-15 ani de catedră, cu doctorat: din martie 2018, salariul unei astfel de persoane se va diminua cu 162 de lei, de la un net de 2488 lei, la 2326 de lei, având în vedere aceeași situație descrisă mai sus. La fel, dacă impozitul pe venit scade la 10%, veniturile nu scad, însă „creșterea de 20%” este complet anulată. 

CITEȘTE ȘI: Bătrână, jefuită de două tinere! Vezi aici cum au păcălit-o

Veștile sunt și mai proaste pentru angajații din ANAF. Un angajat al Agenției, care acum câștigă 4344 lei, va pierde în 2018 nu mai puțin de 735 de lei. În cazul lor, pierderile salariale se păstrează și în situația în care impozitul pe venit va fi redus la 10%, tăierea fiind de 485 lei.

Cosmetizarea realității de către PSD și ALDE creează o stare de incertitudine în economie. Oamenii își planifică viața în funcție de salariu (rate, credite, educația copiilor etc.). În loc să ofere stabilitate, statul a devenit, în mâinile acestor profitori iresponsabili, un factor de instabilitate. Reiterez recomandarea ca românii să nu-și planifice banii din măririle anunțate, întrucât riscul ca aceștia să nu există este unul ridicat”.

Iată simulările efectuate de Marilen Pirtea:

simulare 1 edit

simulare 2 edit

simulare 3 edit

Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 16:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Nicolae Oprea este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş!

Negocierile dintre PSD şi UNPR, pentru funcţia de vicepreşedinte CJT, care a rămas vacantă în urma demisiei Roxanei Iliescu, s-au încheiat.

Detalii

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

FOTO Un drum din pământ, impracticabil iarna, transformat complet! A fost pentru prima dată asfaltat

Drumul care asigură legătura între localitățile Hitiaș și Bacova a fost în sfârșit reabilitat.  

Detalii

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

Parcul Alpinet s-a redeschis! Timișorenii se pot plimba prin grădina japoneză și zona montană, pe malul Begăi. Vezi aici cum arată

După aproape un an de când a fost închis pentru reamenajare, parcul Alpinet de pe malul Begăi, a fost redeschis.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Clear

17°C

Timișoara

Clear
Humidity: 99%
Wind: ESE at 11.27 km/h
Sunday 18°C / 28°C Thunderstorms
Monday 17°C / 23°C Scattered thunderstorms
Tuesday 17°C / 26°C Scattered thunderstorms

Login