Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Stat în stat în PNL Timiș! Primarii din județ se revoltă împotriva lui Robu: “Nu vom solicita mântuire robuliană”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PNL Timș stă pe un butoi de pulbere! Primarii din județ se revoltă împotriva liderului de filială, Nicolae Robu, pe care îl acuză de dictatură. Mai mult, aceștia fac front comun și spun că nu-l vor susține pe Cristian Bușoi în lupta pentru cârma națională a partidului.

Vorbim despre 22 de edili din cei 37 de primari pe care liberalii îi au în județ. Aceștia au format un zid împotriva liderului de filială, Nicolae Robu, și spun că nu vor trece peste faptul că acesta are un comportament dictatorial în ciuda faptului că au fost deja decapitați.

CITEȘTE ȘI:Cei mai aprigi contestatari ai lui Robu din PNL, trași pe linie moartă! Alin Nica și Dănuț Groza au fost DEMIȘI

Atitudinea și comportamentul celui mai mare primar din Timiș lasă de dorit. Dacă nu ești în ton cu Robu, dacă nu-l perii, dacă nu-i tragi scaunul când se aștează la masă, este gata, ești în tabăra cealaltă. Pe cei care am fost vocali ne-a exclus, dar sunt și alții care n-au făcut alegeri și nu i-a exclus, cum ar fi primarul din Gătaia. Dânsul vrea să ne dezbine, dar s-a lovit de un zid mai puternic decât se aștepta”, a declarat Petru Roman, primarul din Deta.

Chiar dacă o parte din liberalii din Timiș au fost demiși din funcțiile de președinți de filială pentru că nu au organizat alegeri (fără a fi anunțați de acest lucru oficial, ei aflând din presă de decizie -n.r), aceștia spun că nu vor pleca capul în fața liderului Nicolae Robu, pe care nici măcar nu-l consider lider ci, un simplu șef.

Nu putem solicita mântuire robuliană (...) Ni se impută sfidare și indisciplină. Pe parcursul campaniei internă domnul Robu s-a plâns că e persecutat de zmeii fioroși, adică noi, însă un lider adevărat trebuie să treacă peste propriile frustrări și să nu se mai victimizeze. Un lider adevărat găsește soluții, nu pretexte. Toți primarii suntem lideri și ne confruntăm cu diferite situații, dar mereu încercăm să găsim soluții. De aceea eu fac o paralelă cu ce ar trebui să facă un lider la nivel politic. Dacă nu găsești punți de comunicare pentru ca toți să tragă în aceeași parte, înseamnă că nu ești lider, ci cel mult un șef”, a declarat primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Apel disperat! Denisa, o fetiță de câțiva anișori are nevoie de ajutor pentru a supraviețui

Tocmai de aceea cei 22 de primari din județ s-au coalizat în jurul unui grup și anunță că vor trimite o adresă conducerii naționale a partidului pentru soluționarea problemelor de la nivelul județului Timiș. Aceștia spun că nu vor pleca din PNL, dar trag un semnal de alarmă că nu-l vor susține la șefia PNL de la nivel național pe Cristian Bușoi, alegerea lui Nicolae Robu și implicit a Biroului Politic Județean al PNL.

Vrem să facem o adresă oficială către conducerea națională, să ia cineva atitudine să vadă care este problema cu situația creată”, a declarat Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare.

De menționat este faptul că primarii care s-au revoltat împotriva liderului de filială, Nicolae Robu, sunt cei mai performanți din județ, cei ce au adus cele mai bune rezultate la alegerile locale și parlamentare.

E ciudat că astfel de decizii se iau împotriva organizațiilor care au performat în județ. Dacă rezultatele erau proaste s-ar justifica schimbarea președinților de filiale. Eu, ca și alți colegi, am avut oferte din mai multe părți, dar niciodată nu am lăsat nici măcar un milimetru loc de negocieri, chiar în condițiile în care în anumite momente nu am fost de acord cu anumite decizii din partid”, a mai declarat primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

UPDATE:

Senatorul Alina Gorghiu și deputatul Marilen Pirtea intervin în conflictul dintre Nicolae Robu și primarii din județ.

Aceștia anunță că vor să ajute la soluționarea conflictului, acționând ca doi mediatori. Cu toate acestea, cei doi parlamentari spun că prefer ca discuțiile dintre cele două părți să fie purtate față în față.

Prefer și încurajez opiniile în interiorul partidului, nu prin intermediul presei. Altfel, respect fiecare membru al PNL care este sau nu de acord cu conducerea județeană. Și eu am opinii nu întotdeauna convergente cu conducerea naționala a partidului sau a județului și cred că după 17 iunie (când va avea loc Congresul PNL – n.r.) cuvântul de ordine să fie unitate la nivelul partidului. Cred că putem să coagulăm astfel încât organizația Timiș să fie una întreagă. Voi încerca să fiu un liant între acești primari și conducerea județeană. Dialogul se face la aceeași masă Si eu si Marilen Pirtea o sa ne asumam că vom fi liantul între cele doua parti”, a declarat, astăzi, Alina Gorghiu, susținută de rectorul UVT.

PNL are nevoie de toți oamenii. Alegerile s-au finalizat, mai e o singura etapa în 17 iunie. (…) PNL are nevoie de primari. E nevoie de un dialog in cadru formal, în interiorul partidului. Cred ca era corect ca primarii să fi fost anunțați personal, să se discute cu ei, înainte să fie demisionați, dar cred ca ceea ce s-a întâmplat nu e iremediabil”, a spus deputatul Pirtea.

Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2017 17:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Un nou drum județean reabilitat! Este vorba despre șoseaua ce leagă Mașlocul de Charlottenburg

Un nou drum județean reabilitat! Este vorba despre șoseaua ce leagă Mașlocul de Charlottenburg

Consiliul Județean Timiș au inaugurat astăzi un nou drum județean. Este vorba despre DJ 691A care face legătura între Mașloc, Remetea Mică și Charlottenburg.

Detalii

Încă un drum județean intră în reabilitare! S-a dat startul licitației

Încă un drum județean intră în reabilitare! S-a dat startul licitației

Consiliul Județean Timiș a dat startul unei noi licitații, pentru reabilitarea unui drum din nordul județului, care face legătură cu Aradul.

Detalii

Vești bune pentru timișeni! Încă trei drumuri județene intră în reabilitare. S-a dat startul licitației

Vești bune pentru timișeni! Încă trei drumuri județene intră în reabilitare. S-a dat startul licitației

Consiliul Județean Timiș scoate la licitație 23 km de drum județean, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Cloudy

12°C

Timișoara

Cloudy
Humidity: 72%
Wind: W at 27.36 km/h
Thursday 0°C / 9°C Partly cloudy
Friday 5°C / 17°C Partly cloudy
Saturday 10°C / 22°C Partly cloudy

Login