Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

S-a mai făcut un pas către introducerea gazului în județ! Peste 70 de primării s-au implicat în proiect

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Timiș s-a asociat cu 70 de primării din județ, pentru intruducerea gazelor naturale.

La final, peste 200.000 de locuitori ai județului vor beneficia de acest serviciu. Consilierii județeni au aprobat înființarea a cinci asociații de dezvoltare intrecomunitară, iar prin intermediul acestora urmează să fie introdus gazul în localitățile respective.

CITEȘTE ȘI: Video: Ucigaşii taximetristului din Lugoj au ajuns în faţa magistraţilor! Ce declaraţii au făcut în sala de judecată?

În momentul de față se așteaptă să iasă de la Tribunal sentința privind înființarea celor cinci asociații, după care fiecare ADI va trebuie să realizeze un studiu de fezabilitate, care conform președintelui CJT nu ar trebui să dureze mai mult de trei luni. SF-urile care vor stabili traseul conductei, numărul exact al beneficiarilor și valoarea estimativă a investiției, vor fi trimise la București pentru a primi aprobările necesare.  După care proiectele vor fi cuprinse în lista de investiții a Transgaz. 

Este cel mai important proiect al județului Timiș pentru că discutăm ded un proiect care poate deservi peste peste 200.000 de locuitori, un proiect la care au aderat 70 de UAT-uri și Consiliul Județean, prin înființarea celor cinci asociații de dezvoltare intercomunitară. În acest moment așteptăm să strângem toate hotărârile consiliilor și aprobările din partea UAT-urilor și să le depunem la instanță astfel încât să obținem sentința privin înființarea acestor asociații, aprobarea actului constitutiv și a statutului, și bineînțeles după aceea să demarăm în regim alert realizarea studiului de fezabilitate. Acesta ne va da exact numărul de consumatori, persoane fizice, persoane juridice, ne va da un posibil traseu și apoi să obținem avizul ANRE și al Ministerului Economiei pentru acest studiu de fezabilitate și după aceea urmează demersurile de a prinde pe lista de investiții a Transgaz-ului realizarea conducetei de transport gaze naturale”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

adi gaz 1

La ADI Vest au aderat 22 de primării, printre care Snnicolau Mare și Jimbolia, iar Consiliul Județeane este partener.  Numărul beneficiarilor din această zonă a județului este 78.000.

La ADI Nord au aderat opt comune, orașul Recaș și Consiliul Județean, iar numărul beneficiarilor este dde aproximativ 32.000 de locuitori.

ADI Centru cuprinde nouă comune, în parteneriat cu Consiliul Judenean, iar aici numărul beneficiarilor este e 25.000.

CITEȘTE ȘI: Incendiu violent! Șapte ore s-au luptat pompierii cu flăcările ce au cuprins două depozite de baloți 

La ADI Est au aderat 15 comune, orașul Făget și Consiliul Județean. Numărul beneficiarilor este de 35.000.

ADI Sud cuprinde orașele Deta, Gătaia și 13 comune, dar și CJT. Numărul beneficiarilor din această zonă estede 44.000.

Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2018 14:31

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Licitație pentru ultimul spațiu liber din incinta Bastionului!

Licitație pentru ultimul spațiu liber din incinta Bastionului!

Consiliul Județean Timiș anunță organizarea unei licitații cu strigare pentru închirierea ultimului spațiu rămas neînchiriat din Bastion!

Detalii

Consiliul Județean primește de la UE, banii investiți în trei drumuri din Timiș! Este vorba despre 4,7 milioane de euro

Consiliul Județean primește de la UE, banii investiți în trei drumuri din Timiș! Este vorba despre 4,7 milioane de euro

Consiliul Județean Timiș a semnat astăzi contractul de finanțare, prin care primește practic înapoi banii investiți în trei drumuri județene.

Detalii

Castelul Huniade și Opera Națională din Timișoara, reabilitate de Ministerul Culturii!

Castelul Huniade și Opera Națională din Timișoara, reabilitate de Ministerul Culturii!

Castelul Huniade și Palatul Culturii în care funcționează Opera și Teatrul Național vor fi reabilitate cu bani de la Ministerul Culturii.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

2°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 53%
Wind: E at 11.27 km/h
Sunday -2°C / 9°C Partly cloudy
Monday 0°C / 3°C SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
Tuesday 0°C / 7°C Scattered showers

Login