Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ministrul Românilor de Pretutindeni i-a informat pe elevii din Timișoara despre ce trebuie să facă dacă pleacă în străinătate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii timișoreni, din anii terminali, învățați ce trebuie să facă dacă aleg să studieze sau să muncească în străinătate.

CITEȘTE ȘI: Accident teribil în vestul țării! Un om a murit iar alți patru au ajuns la spital

Ministerul Românilor de Pretutindeni a demarat o campanie ”Informare acasă! Siguranță în lume” care își propune să informeze tinerii asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. Campania se derulează în toate județele din țară, iar astăzi a venit rândul elevilor din Timișoara să fie informați despre ceea ce trebuie să facă dacă decid să ia calea străinătății.

”Campania este dedicată tinerilor care doresc să studieze, să muncească sau să călătorească în afara granițelor țării. Înainte de a face acest pas e foarte important să știți anumite lucruri despre țara unde mergeți, despre legislația țării, dacă vă aflați într-o situație delicată să știți că statul vă este alături, la ce numere de urgență puteți să apelați, unde vi se răspunde 24 din 24 de ore, că nu există cost de roaming în Uniunea Europeană. E foarte important să mergeți cu telefonul pe care îl aveți aici, e mult mai accesibil și e foarte important ca niciodată să nu lăsați documentele de identitate în grija altuia, ci în permanență să le aveți la voi”, le-a transmit elevilor prezenți, Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni. 

CITEȘTE ȘI: Patru victime, după ce două maşini s-au ciocnit violent! Un bărbat a rămas încarcerat

De asemenea, elevii au fost  informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al angajaților români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2018 17:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

VIDEO: A fost semnată Alianţa Vestului! Primarii din Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca vor să se rupă de Bucureşti

VIDEO: A fost semnată Alianţa Vestului! Primarii din Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca vor să se rupă de Bucureşti

Astăzi, la Timişoara s-a semnat protocolul de colaborare între oraşul de pe Bega, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.

Detalii

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiș a fost declarată organizaţie de utilitate publică

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiș a fost declarată organizaţie de utilitate publică

Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în judeţul Timiş a atins un nou statut, conferit în ultima şedinţă a Guvernului României.

Detalii

Facilități pentru Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, după ce a fost declarată de Guvern ca fiind de utilitate publică!

Facilități pentru Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, după ce a fost declarată de Guvern ca fiind de utilitate publică!

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș a fost declarată, în ședința de Guvern de astăzi, ca fiind de utilitate publică. 

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

2°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 99%
Wind: W at 17.70 km/h
Thursday -2°C / 2°C Mostly cloudy
Friday -4°C / 2°C Mostly cloudy
Saturday -1°C / 1°C Cloudy

Login