Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ministrul Culturii, la Timișoara, pentru a soluționa problemele în ceea ce privește proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

George Ivașcu, ministrul Culturii, aflat la Timișoara, împreună cu o delegație, s-a întâlnit cu o echipă de monitorizare de la Bruxelles, pentru a discuta despre proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021.

Întâlnirea a avut ca scop soluționarea problemelor multiple din cadrul proiectului.

CITEȘTE ȘI: Premieră la Spitalul Județean din Timișoara! Medicii au realizat o intervenție chirugicală rapidă și fără anestezie!

Secretarul de stat, Ion-Ardeal Ieremia, a făcut precizări cu privire la această vizită.

„Acum trei săptămâni, delegația ministerului culturii a făcut o vizită la Timișoara pentru a identifica problemele multiple care rezultă din obligația autorităților locale, Primărie, Consiliul Județean, precum și Muzeul Culturii care se doresc a fi soluționate în problema Timișoara Capitală Culturală Europeană. Profitând de prezența în Timișoara a juriului de monitorizare a Asociației Capitală Culturală Europeană, domnul ministru a sosit să aibă o discuție concretă și destul de pragmatică cu acest juriu e monitorizare, prilej cu care avem în agendă contacte și întâlniri cu autoritățile locale pentru a găsi soluții problemelor pe care le-am identificat în urmă cu trei săptămâni. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea Primăriei și Consiliului Județean, pentru a găsi soluții într-un viitor proiect legislativ prin care să se poată asigura o susținere financiară dinspre Guvernul României”, a declarat secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia.

CITEȘTE ȘI: Membrii unei rețele de trafic de migranți, din vestul țării, săltați de mascați!

Acesta a spus că soluțiile sunt multiple, însă, în primă fază trebuie rezolvate separat, pentru ca mai apoi să fie cuprinse într-un document centralizator care să asigure susținerea guvernamentală de care este nevoie.

Totodată, în ceea e privește finanțarea proiectelor Asociației TM2021, lucrurile se află la nivel de discuție cu juriul de monitorizare

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Panouri de mari dimensiuni, care îndeamnă lumea să voteze DA, la referendum, au apărut în mai multe zone ale Timișoarei.

Detalii

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Consilierul local ALDE, Laura Chindriș este nemulțumită de atitudinea nepăsătoare, spune ea, a primarului Nicolae Robu cu privire contractele de deszăpezire.

Detalii

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

Comisia hidrotehnică româno-sârbă a finalizat verificările de toamnă la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul României.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Rain

11°C

Timișoara

Rain
Humidity: 100%
Wind: NW at 40.23 km/h
Tuesday 4°C / 16°C Mostly sunny
Wednesday 4°C / 16°C Sunny
Thursday 2°C / 18°C Sunny

Login