Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Vezi aici acuzațiile care li se aduc foștilor șefi IPJ Timiș! Dosarul a fost trimis în judecată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată a 16 inculpați, printre care și foștii șefi ai IPJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: La Timişoara încep evenimentele care marchează Centenarul! Ce au pregătit autorităţile?

Sorin Munteanu fostul șef al IPJ Timiș, Florin Bolbos, adjunct al șefului IPJ, Marcel Crăciunescu, șeful Poliției Rutiere Timiș, Dumitru Pavel, fostul șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, dar și primarul din Recaș, Pavel Teodor, șeful Poliției Locale Recaș, Doru Berzescu au fost implicați în transferul unui agent de poliție incomod din Recaș în Lugoj, fără a se respecta procedura legală privind mutarea unui poliţist în cadrul altei formațiuni de poliţie. 

În același dosar au mai fost trimiși în judecată și Boț Iulian, lider al unui clan local, împreună cu inculpații Toader Nicolae și Bejan Petrea. Aceștia au constituit și au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat, având ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale administrate de aceștia din urmă.

Activitatea infracțională a grupului a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro. Conform anchetatorilor, începând din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Bîlc Marin din cadrul Baroului Timiș, dar și funcţionari publici din cadrul I.P.J. Timiş, ofiţeri cu funcţii de conducere în cadrul instituţiei, care au fost atraşi de-a lungul timpului în sfera de influenţă a clanului şi fidelizaţi prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale şi sume de bani. Vorbim aici printre alții de Muntean Sorin Petru, şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş şi Pavel Dumitru, şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş.

O a treia cauză anchetată în acest dosar este cea în care, în prim-plan este Marcel Crăciunescu, fost șef al Poliției Rutiere. Acesta este acuzat că a luat mită de la sublaternii săi, în schimbul a diverse favoruri profesionale.Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

CITEȘTE ȘI: Maşini ridicate şi şoferi amendaţi, pentru parcări în locuri interzise

Iată aici acuzațiile ce se aduc celor 16 suspecți în acest dosar:

MUNTEAN PETRU SORIN, la data faptelor inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,  constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, instigare la  dare de mită (două infracţiuni) și favorizarea făptuitorului.

BOLBOS FLORIN MIRCEA, la data săvârșirii faptei adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

PAVEL  DUMITRU, la data faptelor șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea  unui grup infracţional organizat, luare de mită,  trafic de influenţă,  complicitate la luare de mită și favorizarea făptuitorului.

CRĂCIUNESCU NICUŞOR MARCEL, la data faptelor şef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, din cadrul  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită.

TEMU MARIAN DORINEL, la data săvârșirii faptei şef al Poliţiei oraşului Recaş, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

BERZESCU DORU ADRIAN, la data faptelor șef al Poliției Locale Recaș, pentru săvârşirea infracţiunilor de: uzurparea funcţiei și hărţuire.

PAVEL TEODOR, la data faptelor primar al oraşului Recaş pentru săvârşirea infracţiunilor de: instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la uzurparea funcţiei și instigare la hărțuire.

BÎLC MARIN, avocat în cadrul Baroului Timiș, pentru săvârşirea următoarelor infracţiunilor: constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, (două infracțiuni), favorizarea făptuitorului, instigare  la  dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și uz de fals.

MILUTINOVICI EUGEN, om de afaceri, pentru săvârşirea infracțiunii de instigare la  abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

BLEDEA COSMIN IONUŢ și GÎRBACI VASILICĂ, ofițeri de poliție în cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Timiș, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

DRĂGHICI SORIN și DINCĂ ADRIAN, agenți de poliție în cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Timiș, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

BOȚ IULIAN, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, dare de mită, (patru infracţiuni) și cumpărare de influență (două infracțiuni).

TOADER NICOLAE CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea  unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

BEJAN PETREA, pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituirea  unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 17:49

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Timişorenii vor plăti de anul viitor, impozite şi taxe locale mai mari! ALDE s-a opus acestui proiect

Timişorenii vor plăti de anul viitor, impozite şi taxe locale mai mari! ALDE s-a opus acestui proiect

De anul viitor, la Timişoara, cresc impozitele pe maşini şi terenuri, dar şi mai multe taxe locale.

Detalii

CONVOCATOR NR.236/13.11.2018 al Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A cu Completare la ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional T

CONVOCATOR NR.236/13.11.2018 al Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A cu Completare la ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional T

Consiliul de Administraţie al S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A., cu sediul în com. Ghiroda, str. Aeroport nr. 2, jud. Timis, având nr. înmatriculare la ORCT J35/1183/1998, Cod Fiscal RO 11178217,

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

-6°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 98%
Wind: NW at 9.66 km/h
Wednesday -8°C / -3°C Partly cloudy
Thursday -9°C / -1°C Mostly cloudy
Friday -6°C / 0°C Mostly cloudy

Login