Telefon: 0743 852 475

Scandal în IPJ Timiș! Un angajat acuză că nu poate avansa în grad din cauza sistemului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spririte încinse în cadrul IPJ Timiș, după ce un angajat a dat cărțile pe față. Acesta se plânge că sistemul impune condiții bizare pentru participarea la un concurs de promovare.

Silviu Predescu lucrează de 10 ani la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Timiș, Biroul de Investigare tehnico-științifică a locului faptei. Aici, în data de 26 august se va organiza un concurs pentru un post de ofițer, gradul I. Pentru că lucrează pe un post inferior, criminalistul s-a hotărât să-și depună și el dosarul la concurs, dar … surpriză.  

Nu poate să se înscrie pentru că, deși cu experiență în domeniu, nu a studiat în specializări ca zootehnie, horticultură sau agricultură, în ciuda faptului că are un master în domeniul criminalisticii.

CITEȘTE ȘI: Doi tineri, luați pe sus de polițiști! Ce au făcut?

Ca orice criminalist la început de carieră m-am decis să urmez cursurile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, gândindu-mă ca mă va ajuta pe parcurs în ceea ce fac. Pot să spun cu tărie că fiecare disciplină pe care am absolvit-o în cadrul facultăţii m-a ajutat să înţeleg mai bine comportamentul uman, să stabilesc itercriminis-ul la faţa locului, să lucrez ca un profiler. Dintre toate ştiinţele psihologia cred ca este cea mai utilă  unui criminalist care lucrează la faţa locului”, a explicat Silviu Predescu, care, în orice caz, are o dipomă de masterat în criminalistică.

Concret, condițiile de participare la concurs impun studiile superioare absolvite corespund cerinţelor de ocupare prevăzute în fişa postului, respectiv: studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în unul din domeniile: ştiinţe juridice, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică sau ştiinţe inginereşti; sau studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna), cu diplomă de licenţă în unul dintre domeniile fundamentale : ştiinţe sociale (numai domeniile de licenţă drept şi ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică) sau ştiinţe inginereşti. 

CITEȘE ȘI: Incendiu devastator la firma de colectare a maşinilor vechi! Mai multe vehicule au ars ca o torţă

Ciudat este faptul că deși criteriile care țin de educație specifică clar că în ceea ce privește domeniul științe sociale doar unele specializări sunt incluse, în ceea ce privește științele inginerești nu există restricții. Astfel, se face că pe lângă cei care au studiat specializarea Biotehnii, de exemplu, care este în strânsă legătură cu criminalistica, se pot înscrie în concurs și zootehniști, silvicultori sau agricultori, mai precis, oameni care nu par să aibă legături cu criminalistica, dar nu se pot înscrie candidați care au studiat Psihologie, și au un masterat chiar în domeniul criminalisticii.

Conform reprezentanților IPJ Timiș condițiile de participare la concurs au fost stabilite în funcție de specificul fișei postului și de atribuțiile ce urmează a fi îndeplinite, ținându-se cont de recomandările transmise de Institutul Național de Criminalistică.

Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 12:39

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Clădirea în care locuiți este tot în paragină? Polițiștii locali încep să dea din nou amenzi

Clădirea în care locuiți este tot în paragină? Polițiștii locali încep să dea din nou amenzi

Vești proaste pentru prorpietarii de clădiri istorice din centrul orașului! Poliția Locală începe o nouă serie de verificări.

Detalii

S-a făcut încă un pas pentru Centura Sud a Timișoarei! Licitația încă nu a fost organizată

S-a făcut încă un pas pentru Centura Sud a Timișoarei! Licitația încă nu a fost organizată

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru varianta de ocolire Timișoara Sud. 

Detalii

Atenție! Traseu diferit de mâine pentru troleibuzele 14 și M14, dar și pentru autobuzul 40

Atenție! Traseu diferit de mâine pentru troleibuzele 14 și M14, dar și pentru autobuzul 40

Atenție! Traseu diferit de mâine pentru troleibuzele 14 și M14, dar și pentru autobuzul 40

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

36°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 16%
Wind: SSW at 17.70 km/h
Saturday 18°C / 36°C Partly cloudy
Sunday 18°C / 36°C Mostly sunny
Monday 18°C / 33°C Partly cloudy

Login