Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cel mai spectaculos drum județean din zona Făgetului, reabilitat!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drumul județean care leagă Făgetul de Lacul Surduc a fost complet reabilitat.

Investiția se ridică la 13,7 milioane de lei fără TVA, iar lucrările, de proiectare și execuție, au durat 11 luni. 

Drumul are o lungime de 10,2 km și face legătura între Făget și Drăgsinești, sat ce aparție de comuna Fârdea.

Astăzi inaugurăm un alt drum județean, care leagă orașul Făget de comuna Fârdea, sat Drăgsinești. Este o investiție de aproximativ 13,8 milioane de lei, o investiție care se întinde pe 10.2 km și consider că e foarte importantă din prisma mai multor aspecte. În primul rând cred că această zonă este deosebită din punct de vedere turistic, și am deschis un nou acces spre lacul Surduc. Este important și pentru cetățenii comunei Fârdea, pentru că au un acces mai facil spre orașul Făget. Acest drum este realizat din bugetul Consiliului Județean”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra

drum 5

.Cei mai încântați de această investiție sunt oamenii din comuna Fârdea. Autoritățile spun că astfel accesul elevilor din zonă spre Liceul din Făget este asigurat mult mai ușor, în plus drumul reprezintă un acces la autostradă.

Este o investiție foarte importată pentru comuna Fârdea, asigurând legătura între, poate cel mai important punct turistic al județului Timiș, Lacul Suduc, spre Făget, spre autostradă. A redus mult cheltuielile pentru microbuzele cu care transportăm elevii spre Liceul Făget, dar este benefic pentru toată populația din zonă practic”, spune viceprimarul comunei Fârdea, Lion Capotescu.

drum 2

Și locuitorii din Făget se bucură de această investiție realizată de Consiliul Județean din fonduri proprii. Asta pentru că drumul respectiv unește orașul cu satul aparținător, iar starea acestuia era execrabilă înainte de reparații.

Beneficiile acestui drum nu sunt doar pentru făgețeni, pentru că noi avem legătură directă și cu comunele din județul Arad care au acces direct spre lacul Surduc. Investiția este benefică de asemenea pentru elevii  din Fârdea, din Gladna, din Mâtnic, care pot ajunge în condiții mai bune la Liceul din Făget. Pe noi ne interesează în primul rând, primii trei kilometri care erau poate și cei mai proști dintre ei, era plin de gropi și beneficiul cel mai mare dintre noi este că unim orașul Făget cu un sat aparținător orașului, și bineînțeles cu celelalte”, spune primarul orașului Făget, Marcel Avram.

Acest drum face practic legătura între două drumuri naționale, între DN 68A și DN 6, cel care leagă Lugojul de Caransebeș.

drum 7

 

Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2018 20:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vești bune pentru timișeni! Încă trei drumuri județene intră în reabilitare. S-a dat startul licitației

Vești bune pentru timișeni! Încă trei drumuri județene intră în reabilitare. S-a dat startul licitației

Consiliul Județean Timiș scoate la licitație 23 km de drum județean, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA.

Detalii

Bani europeni pentru reabilitarea Secției de Primiri Urgențe de la Județean! Va fi dotată și cu aparatură nouă

Bani europeni pentru reabilitarea Secției de Primiri Urgențe de la Județean! Va fi dotată și cu aparatură nouă

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi renovată pe bani europeni!

Detalii

CJ Timis lansează licitația pentru lărgirea la patru benzi a drumului ce leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița!

CJ Timis lansează licitația pentru lărgirea la patru benzi a drumului ce leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița!

Consiliul Județean Timiș dă startul licitației pentru desemnarea unei firme care să realizeze lucrările de proiectare și execuție pentru lărgirea la patru benzi a drumului ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Cloudy

13°C

Timișoara

Cloudy
Humidity: 76%
Wind: NE at 14.48 km/h
Saturday 7°C / 20°C Mostly cloudy
Sunday 7°C / 13°C Mostly cloudy
Monday 5°C / 16°C Partly cloudy

Login