Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș organizează prima sesiune de informare Sia Vest, privind oportunitățile antreprenoriale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de coordonator de proiect, și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, organizează prima sesiune de informare din cadrul Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale.

Evenimentul va avea loc în data de 30 mai 2018, cu începere de la ora 12.00, la sediul Universității "Ioan Slavici" Timișoara din Str. prof. dr. Aurel Păunescu Podeanu, nr. 144 - Sala 209.

Scopul evenimentului este informarea potentialului grup țintă și a publicului larg cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă regiunea de implementare, activitățile proiectului și condițiile de participare în cadrul acestuia.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în vestul țării! Trei persoane au fost rănite

Partenerii de proiect vor descrie întregul parcurs pe care o persoană îl poate avea în cadrul activităților proiectului. Mai exact, după selectarea ca și grup țintă, se va proceda la explicarea caracteristicilor cursului de formare profesională derulat în cadrul proiectului, modalitatea de organizare, desfășurare și selectare a planurilor de afaceri, caracteristicile și modalitatea de organizare a stagiilor de practică pentru persoanele selectate. Se va explica în detaliu sprijinul financiar și material de care vor beneficia planurile de afaceri selectate și concursul de planuri de afaceri ce urmează a fi organizat.

În plus, se va proceda la detalierea structurii sprijinului acordat întreprinderilor, a  sprijinului care intră sub incidența ajutorului de stat cât și a celorlalte tipuri de sprijin financiar.Modalitatea de prezentare va fi una ancorată în etapele de asistență, după cum urmează:

  • Furnizarea serviciilor de mentorat pentru completarea cunoștințelor câștigătorilor concursului de planuri de afaceri;
  • Înființarea afacerilor selectate și sprijinirea operaționalizării acestora;
  • Realizarea decontărilor aferente subventiilor care vizează subvențiile acordate afacerilor sprijinite prin proiect;
  • Monitorizarea afacerilor sprijinite.

Întregul proces informațional vizează prezentarea inclusiv a duratelor de desfășurare a fiecărei etape ce face obiectul procesului de asistență și a documentelor justificative necesare.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș condamnă public decizia celor care au părăsit partidul și s-au alăturat adversarilor

Prezentarea metodologiei de selecție a grupului țintă vizează calendarul de desfășurare a procesului de selecție, etapele și caracteristicile acestuia, structura dosarului de selecție.

În final, se vor prezenta sursele de informare care vizează activitățile și sprijinul furnizat prin intermediul proiectului.

Toate materialele utilizate pentru informarea publicului se regăsesc pe pagina web a proiectului. Procesul de informare este transparent iar în situația în care materialele de informare nu sunt îndeajuns de clare sau există nelămuriri, participanții vor putea contacta echipa de proiect pentru discuții individuale.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Obiectivul principal al proiectului este stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă. Cele 44 de afaceri vor fi finanțate cu suma de 135.377,67 lei sau de 177.340,00 lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 10:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

CONVOCATOR NR 235/12.11.2018 al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A

CONVOCATOR NR 235/12.11.2018 al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A

Consiliul de Administraţie al S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A., cu sediul în com. Ghiroda, str. Aeroport nr. 2, jud. Timis, având nr. înmatriculare la ORCT J35/1183/1998, Cod Fiscal RO 11178217,

Detalii

VIDEO: A fost semnată Alianţa Vestului! Primarii din Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca vor să se rupă de Bucureşti

VIDEO: A fost semnată Alianţa Vestului! Primarii din Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca vor să se rupă de Bucureşti

Astăzi, la Timişoara s-a semnat protocolul de colaborare între oraşul de pe Bega, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.

Detalii

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiș a fost declarată organizaţie de utilitate publică

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Timiș a fost declarată organizaţie de utilitate publică

Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în judeţul Timiş a atins un nou statut, conferit în ultima şedinţă a Guvernului României.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

2°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 99%
Wind: W at 17.70 km/h
Thursday -2°C / 2°C Mostly cloudy
Friday -4°C / 2°C Mostly cloudy
Saturday -1°C / 1°C Cloudy

Login