Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș organizează prima sesiune de informare Sia Vest, privind oportunitățile antreprenoriale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de coordonator de proiect, și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, organizează prima sesiune de informare din cadrul Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale.

Evenimentul va avea loc în data de 30 mai 2018, cu începere de la ora 12.00, la sediul Universității "Ioan Slavici" Timișoara din Str. prof. dr. Aurel Păunescu Podeanu, nr. 144 - Sala 209.

Scopul evenimentului este informarea potentialului grup țintă și a publicului larg cu privire la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă regiunea de implementare, activitățile proiectului și condițiile de participare în cadrul acestuia.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în vestul țării! Trei persoane au fost rănite

Partenerii de proiect vor descrie întregul parcurs pe care o persoană îl poate avea în cadrul activităților proiectului. Mai exact, după selectarea ca și grup țintă, se va proceda la explicarea caracteristicilor cursului de formare profesională derulat în cadrul proiectului, modalitatea de organizare, desfășurare și selectare a planurilor de afaceri, caracteristicile și modalitatea de organizare a stagiilor de practică pentru persoanele selectate. Se va explica în detaliu sprijinul financiar și material de care vor beneficia planurile de afaceri selectate și concursul de planuri de afaceri ce urmează a fi organizat.

În plus, se va proceda la detalierea structurii sprijinului acordat întreprinderilor, a  sprijinului care intră sub incidența ajutorului de stat cât și a celorlalte tipuri de sprijin financiar.Modalitatea de prezentare va fi una ancorată în etapele de asistență, după cum urmează:

  • Furnizarea serviciilor de mentorat pentru completarea cunoștințelor câștigătorilor concursului de planuri de afaceri;
  • Înființarea afacerilor selectate și sprijinirea operaționalizării acestora;
  • Realizarea decontărilor aferente subventiilor care vizează subvențiile acordate afacerilor sprijinite prin proiect;
  • Monitorizarea afacerilor sprijinite.

Întregul proces informațional vizează prezentarea inclusiv a duratelor de desfășurare a fiecărei etape ce face obiectul procesului de asistență și a documentelor justificative necesare.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș condamnă public decizia celor care au părăsit partidul și s-au alăturat adversarilor

Prezentarea metodologiei de selecție a grupului țintă vizează calendarul de desfășurare a procesului de selecție, etapele și caracteristicile acestuia, structura dosarului de selecție.

În final, se vor prezenta sursele de informare care vizează activitățile și sprijinul furnizat prin intermediul proiectului.

Toate materialele utilizate pentru informarea publicului se regăsesc pe pagina web a proiectului. Procesul de informare este transparent iar în situația în care materialele de informare nu sunt îndeajuns de clare sau există nelămuriri, participanții vor putea contacta echipa de proiect pentru discuții individuale.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Obiectivul principal al proiectului este stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă. Cele 44 de afaceri vor fi finanțate cu suma de 135.377,67 lei sau de 177.340,00 lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 10:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Reacția lui Nicolae Robu, la panourile publicitare care promovează familia tradițională și care au împânzit Timișoara

Panouri de mari dimensiuni, care îndeamnă lumea să voteze DA, la referendum, au apărut în mai multe zone ale Timișoarei.

Detalii

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Laura Chindriș, consilier local ALDE: ”Robu nu știe că după toamnă vine iarnă. Timișoara, fără contract de deszăpezire”

Consilierul local ALDE, Laura Chindriș este nemulțumită de atitudinea nepăsătoare, spune ea, a primarului Nicolae Robu cu privire contractele de deszăpezire.

Detalii

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

S-au finalizat controalele pe râurile din Banat! O comisie româno-sârbă a verificat starea cursurilor de apă și modul în care sunt întreţinute digurile

Comisia hidrotehnică româno-sârbă a finalizat verificările de toamnă la lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul României.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Showers

13°C

Timișoara

Showers
Humidity: 93%
Wind: NW at 40.23 km/h
Tuesday 4°C / 16°C Mostly sunny
Wednesday 4°C / 16°C Sunny
Thursday 2°C / 18°C Sunny

Login