Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

S-a semnat contractul de finanțare pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara - Dumbrăvița - Autostradă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul de finanțare pentru proiectul de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Autostradă prin Dumbrăvița a fost, în sfârșit, semnat.

Valoarea proiectului „Modernizare DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” se ridică la 80,34 milioane de lei. De la UE vin 66,48 milioane, iar de la bugetul de stat, 8,8 milioane. 

CITEȘTE ȘI: Caz șocant la Timișoara! O femeie a fost înjunghiată sub privirile a zeci de oameni

Consiliul Județean este asociat cu Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița în acest proiect și va contribui cu 12,5 milioane de lei, cheltuieli neeligibile, și încă 1,35 milioane, adică 2% la sută din valoarea eligibilă a proiectului.

Durata de implementare a proiectului este de 56 de luni. Motivul? Mutarea stâlpilor de troleibuz nu se va putea face înainte de anul 2020, pentru că aceștia au făcut parte dintr-un alt proiect european implementat de Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița.

Vom putea da drumul licitației pentru proiectare și execuție. Acest proiect este împărțit pe două tronsoane. Primul este de la Centura Timișoara la urcarea pe A1 și acolo se va putea lucra în prima fază. A doua etapă, cea de la sensul giratoriu Timișoara-Dumbrăvița până la sensul giratoriu de la centură, nu depinde de noi. Depinde de Primăria Timișoara, care este partener în acest proiect. Va trebui să mutăm stâlpii din proiectul european de extindere a linei de troleibuz. Durata de execuție a acestui proiect este de 56 luni, aceasta însemnând până la ultima cerere de rambursare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

 „Am avut multe discuții pe această componentă. Proiectul (de extindere a liniei de troleibuz – n.r.) este în perioada de post-implementare și, teoretic, el trebuie să fie în parametri pe toată durata, adică minimum 5 ani de la terminarea lucrărilor. Perioada de 56 de luni pentru acest proiect este un maxim asumat, calculând că, fără având în acest moment, o soluție agreată de toți partenerii de a muta stâlpii în bune condiții, fără a afecta foarte mult transportul public. De aceea a fost împărțit proiectul pe sectoare, pentru a se pune face pregătirea amplasamentului, toate lucrările în zonă și, în momentul în care sunt gata, se vor muta unii stâlpi, pentru că nu toți trebuie mutați (...) în momentul în care se pun de acord partenerii din acel proiect, cred că acest lucru se poate face mult mai repede, dar nu cred că a vrut nimeni să-și asume, pentru că nu am avut o soluție clară. Eu cred că acest lucru se va putea face mai repede decât acest termen maxim estimat”, a declarat, Sorin Maxim, directorul ADR Vest. 

CITEȘTE ȘI: Tragedie în familia unui bătrân de 80 de ani! Omul şi-a găsit sfârşitul, prins într-o scorbură

Pe lângă modernizarea drumului în lungime de 10,25 km, proiectul vizează și reabilitarea trecerii de cale ferată din Gearmata, realizarea a șase sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă șase, montarea a 181 de indicatoare rutiere, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport în comun  și construirea unui refugiu auto.

Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 15:53

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Roxana Iliescu, în plenul CJT: Este ultima ședință de Consiliu Județean la care particip!

Roxana Iliescu, în plenul CJT: Este ultima ședință de Consiliu Județean la care particip!

Astăzi a fost ultima zi de lucru pentru Roxana Iliescu în cadrul Consiliului Județean Timiș!

Detalii

CJT organizează o nouă licitație pentru închirierea spațiilor de la Bastion!

CJT organizează o nouă licitație pentru închirierea spațiilor de la Bastion!

Consiliul Județean Timiș organizează licitație publică deschisă cu strigare pentru închirierea a două spații din imobilul ”Bastionul Theresia” din Timișoara.

Detalii

Se lucrează și astăzi pe străzile din Timișoara! Vezi aici unde se circulă cu restricții

Se lucrează și astăzi pe străzile din Timișoara! Vezi aici unde se circulă cu restricții

Drumarii vor interveni și astăzi la străzile și trotuarele din oraș.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Partly cloudy

15°C

Timișoara

Partly cloudy
Humidity: 82%
Wind: NW at 17.70 km/h
Monday 10°C / 21°C Mostly cloudy
Tuesday 11°C / 22°C Mostly cloudy
Wednesday 13°C / 21°C Mostly cloudy

Login