Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Consiliul Judeţean vinde acţiunile de la Drumco! De ce s-a luat această decizie?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş au decis să scoată la vânzare acţiunile pe care le deţine la societatea Drumco.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Robu, după ce mai mulţi aleşi locali din PNL i-au declarat război!

Motivul învocat de conducerea CJT? Societatea merge în pierdere şi nu aduce niciun beneficiu Consiliului Judeţean. Aleşii judeţeni au decis încă de acum trei ani să vândă parchetul de acţiuni, însă abia acum se fac paşi concreţi în acest sens. Mai exact, la nivelul CJT s-a format o comisie de negociere care să se ocupe de vinderea acestor acţiuni.

S-a luat decizia de a demara negocierile privind societatea Drumco şi negocierile cu asociaţii din cadrul Drumco, firma Strabag, pentru că această societate de ani de zile este pe minus, nu aduce beneficii CJT, din contră dă numai bătăi de cap şi cred că e normal să analizăm ce vom face cu această societate. Acum aproximativ 3 ani s-a luat decizia, tot prin hotărâre de Consiliu Judeţean, să vindem acţiunile. S-a făcut un raport de evaluare în cadrul CJT, unde a ieşit o sumă de aproximativ 17 milioane de lei, valoarea acţiunilor. Consiliul Judeţean are 30% din acţiuni în cazul acestei societăţi. De la această valoare minimă se pleacă negocierea (...) În momentul acesta fiind aprobată comisia de negociere, vom invita partenerii asociaţiei din cadrul Drumco, firma Strabag la negociere împreună cu comisia. Dacă se va ajunge la o înţelegere şi vor pica de comun acord pe suma privind vânzarea acţiunilor se va face un raport de către comisia de negociere care va fi înaintat CJT, şi bineînţeles un nou proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării propriu-zise”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

În cazul în care niciunul din acţionari nu vor să cumpere acţiunile, situaţia va fi una delicată, conform preşedintelui CJT, Călin Dobra.

„E delicat, dacă nu vor să cumpere vom rămâne în continuare cu societatea şi va trebui să luăm alte decizii, de insolvenţă, de dizolvare a societăţii, unde vom pierde cu toţii”, a conchis Dobra.

CITEŞTE ŞI: Violatorul înarmat este încă în libertate! Polițiștii sunt în alertă și îl vor da în urmărire națională

Din comisia de negociere vor face parte consilierii județeni Viorel Coifan, Dorin Cândea și Mihai Ritivoiu. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Traian Stancu va conduce această comisie.

Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 13:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Timişorenii vor plăti de anul viitor, impozite şi taxe locale mai mari! ALDE s-a opus acestui proiect

Timişorenii vor plăti de anul viitor, impozite şi taxe locale mai mari! ALDE s-a opus acestui proiect

De anul viitor, la Timişoara, cresc impozitele pe maşini şi terenuri, dar şi mai multe taxe locale.

Detalii

CONVOCATOR NR.236/13.11.2018 al Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A cu Completare la ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional T

CONVOCATOR NR.236/13.11.2018 al Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A cu Completare la ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor S.N. Aeroportul Internaţional T

Consiliul de Administraţie al S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – “Traian Vuia” S.A., cu sediul în com. Ghiroda, str. Aeroport nr. 2, jud. Timis, având nr. înmatriculare la ORCT J35/1183/1998, Cod Fiscal RO 11178217,

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Mostly cloudy

-6°C

Timișoara

Mostly cloudy
Humidity: 98%
Wind: NW at 9.66 km/h
Wednesday -8°C / -3°C Partly cloudy
Thursday -9°C / -1°C Mostly cloudy
Friday -6°C / 0°C Mostly cloudy

Login