Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

PROBLEME pe șantierul Popa Șapcă! Firma ce lucrează acolo a fost AMENDATĂ, iar lucrările au fost parțial SISTATE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lărgirea străzii Popa Șapcă la patru benzi întâmpină mari probleme. Astăzi pe șantier a avut loc un control fulger făcut de polițiști și angajați ai Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

S-a decis suspendarea lucrărilor pe o bucată bună de șantier, iar firma Sylc Con, cea care realizează lărgirea la patru benzi a tronsonului, a fost amendată cu 10.000 de lei. Totul s-a întâmplat după ce autoritățile au descoperit, în urma unei sesizări punctuale a unui angajat al Muzeului Banatului, că nu există aviz pentru descărcare arheologică în zonă.

Practic, problema este destul de complicată și are implicații la nivel național. Se pare că la începutul lucrărilor firma ce se desfășoară pe șantier a fost obligată să obțină un aviz de supraveghere arheologică. Zis și făcut. Avizul a fost obținut, iar lucrările au demarat. Apoi totuși, brusc,  Comisia Națională de Arheologie, din cadrul ministerului de resort, a decis, brusc, că pe șantier nu ar fi nevoie de aviz de supraveghere arheologică, ci de aviz de descărcare arheologică.

Acolo a fost supraveghere arheologică la început, iar la un moment dat, Comisia Națională a considerat că trebuie descărcare arheologică, moment în care avizul pentru supraveghere arheologică a expirat, a devenit inutil, pentru că trebuia descărcare. Au continuat lucrările și la reclamații venite din partea Muzeului Banatului care au arătat că muncitorii au intrat într-o zonă unde putea fi patrimoniu arheologic am mers în control”, a declarat Sorin Predescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Astfel, în această dimineață reprezentanți ai Direcției Județene de Cultură Timiș, împreună cu oameni ai legii de la IPJ Timiș, au mers într-un control fulger pe șantier pentru a vedea dacă reclamațiile angajatului Muzeului Banatului sunt adevărate și au constatat că da. Firma ce lucrează pe șantier nu a obținut avizul de descărcare arheologică, după decizia Comisiei Naționale de Arheologie, așa că Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a amendat-o cu 10.000 de lei. In plus, lucrările au fost parțial sistate, pe bucata de sit arheologic.

Ei acum trebuie să depună cerere pentru descărcare arheologică, Comisia de Arheologie fiind în 26 mai. Lucrările vor fi suspendate doar pe porțiunea unde este situl arheologic. Nu se închide peste tot, doar unde este reperat situl. Chiar la pasaj nu am dat sistare, acolo nu e sit , iar lucrările de acolo sunt realmente importante”, a mai explicat Sorin Predescu, de la DJC Timiș.

În plus, în acest caz a fost întocmit un dosar penal.

În cauză polițiștii împreună cu reprezentanții Direcției Județene pentru Cultură Timiș efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare a oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absența certificatului de descărcare de sarcină arheologică”, a declarat Ancuța Morariu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

Robu acuză acum că toate aceste lucruri sunt șicane menite să blocheze dezvoltarea Timișoarei și că totul pornește de la reprezentanții Muzeului Banatului, aflat în subordinea Consiliului Județean Timiș, instituție cu care, de ceva vreme, se află în conflict.

Astăzi s-a cerut să oprim lucrările pe Popa Șapcă. Noi când găsim o cărămidă, oprim și chemăm arheologii, că poate e interes acolo, dar ei ne obligă să oprim lucrările pe tot tronsonul. Nu e absolut nimic, ci doar într-o porțiune restrânsă ar fi posibil să fie lucruri de interes istoric. Nu e posibil să faci așa ceva, să blochezi întreaga dezvoltare a Timișoarei că într-o zonă restrânsă ar putea exista astfel de obiecte”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2017 15:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă lucrările de reparații pe străzile din Timișoara! Vezi aici unde se lucrează astăzi

Continuă lucrările de reparații pe străzile din Timișoara! Vezi aici unde se lucrează astăzi

Drumarii intervin și astăzi pe mai multe străzi și trotuare din oraș, astfel că se va circula cu restricție în zonele respective.

Detalii

CJ Timiș va achiziționa două noi utilaje pentru ISU Banat!

CJ Timiș va achiziționa două noi utilaje pentru ISU Banat!

Două noi utilaje vor ajunge în perioada următoare în dotarea celor de la ISU Banat.

Detalii

Atenție, șoferi! Se circulă cu restricții pe mai multe străzi din Timișoara!

Atenție, șoferi! Se circulă cu restricții pe mai multe străzi din Timișoara!

Trafic îngreunat, la Timișoara, din cauza lucrărilor de reparații și întreținere pe străzile din oraș.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Meteo

Cloudy

23°C

Timișoara

Cloudy
Humidity: 65%
Wind: N at 28.97 km/h
Tuesday 16°C / 27°C Thunderstorms
Wednesday 16°C / 28°C Partly cloudy
Thursday 17°C / 28°C Partly cloudy

Login